Een nieuwe schuur (8)

Het is alweer even geleden sinds de laatste update over onze schuur. En dat is te zien!

Sinds de laatste update zijn de balken voor het plafond geplaatst, hebben we de houten plafondplaten gelegd, is de metselaar verder gegaan met de volgende verdieping, hebben we dakbalken gelegd, dakplaten gelegd en sinds afgelopen weekend hebben we ook de nokplaten! In de tussentijd heeft de metselaar ook alles gevoegd en is gestart met het metselen van de schutting.

Oftewel: onze schuur is waterdicht (behalve dat de twee deuren er nog niet in zitten)!

Helaas was oktober ERG nat en dus is het nu erg vochtig in de schuur. De houten platen van het plafond en de steenwol isolatie zijn doorweekt maar ook de binnenmuurstenen zelf zijn volgezogen met regenwater. Ondanks dat we de afgelopen zaterdagen steeds zoveel mogelijk water uit de schuren hebben geveegd was dat niet te voorkomen. En dat betekent dat we wel een beetje kunnen doen aan de binnenkant van de schuur, maar nog niet schilderen. En omdat er nog geschilderd kan worden, kunnen we de elektriciteit nog niet aanleggen. En dus is het ook nog niet handig om de grote spullen die onder zeilen in de tuin staan weer terug de schuur in te sjouwen.

Het goede nieuws is : we zijn klaar met het sjouwen van pallets vol materialen van de straat naar de achtertuin. En het gezamenlijk klussen op zaterdag lijkt ook bijna ten einde. En dat betekent dat we steeds meer op ons eigen tempo aan de gang kunnen.

Het eerste wat er nu moet gebeuren is het schuren en aflakken van het deurkozijn en schuren, lakken en plaatsen van de deur aan de achterkant. Dan is onze tuin eindelijk weer afgesloten en kunnen de bouwhekken weg. De deur naar onze tuin moet ook nog, maar die laten we voorlopig nog even eruit zodat het vocht uit de schuur weg kan.

Ik ben vooral heel blij dat het einde nu in zicht komt.. Vanaf juli vrijwel elke zaterdag van 8 tot 16 tillen, duwen, buigen en strekken levert wel een veel fitter lijf op (ik kan veel langer staan, ik ben sterker geworden in mijn schouders) maar ik ben ook gewoon moe. Een hele zaterdag Netflixen klinkt aanlokkelijk!

Ow.. waar ik in eerste instantie dacht om voor mijn verjaardag een roeimachine te kopen werd dat later een kerstkado. Maar ook daar moet ik misschien van af stappen… Eerst moet alles af zijn en de bestaande spullen er weer in en daarna ga ik pas een roeimachine aanschaffen… Misschien wordt het een kadootje voor mij vanwege Peters verjaardag ;D

En natuurlijk hebben we de foto’s nog!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welk getal maakt deze som correct? *