Zussenweekend 2023

In het eerste weekend van oktober (vrijdag-zondag) ben ik samen met mijn zus op zussenweekend geweest.

Dit keer ging de reis naar Leeuwarden – Friesland omdat we kaartjes hadden gekocht voor de nieuwe muscial De Tocht over de Elfstedentocht.

Omdat Sandra de dag ervoor in Rotterdam nog een concert had gehad en vanaf daar met de auto naar Leeuwarden zou reizen, besloot ik om met de trein naar Geldermalsen te reizen zodat zij me daar kon oppikken. Op de terugweg kon Sandra mij dan op station Nijmegen CS of zo weer op de trein zetten.

De reis naar Leeuwarden verliep verder prima, het is alleen zo’n enorm eind!! Halverwege hebben we nog een lunch gedaan en dat brak het reizen een beetje.

Halverwege de middag kwamen we in Van der Valk Hotel Leeuwarden aan. We kregen onze kamers toegewezen.. Wat een luxe!

Een ruime kamer met een hoekje voor een bureau, een 3 persoons zitbank, een grote kast met TV en een lekker groot bed. De badkamer had een grote inloopdouche met regendouche, een ligbad en een grote wastafel. En verder was er nog een apart toilet. De verlichting onder het bed ging aan zodra je je voeten op de grond zette, dus dat was vooral fijn als ik midden in de nacht naar de wc moest… Dan hoef je niet alle verlichting aan te doen!

‘s Avonds hebben we gedineerd in het restaurant en we hebben die dag niet veel meer gedaan.

De volgende ochtend zijn we na het ontbijt naar het centrum van Leeuwarden gereden en hebben onze auto geparkeerd op een P+R terrein. Vanaf daar konden we te voet de binnenstad in. Ik had op internet een stadswandeling gevonden en deze hebben we grotendeels gevolgd. Hieronder wat foto’s van Leeuwarden:

Rond lunchtijd zijn we weer naar het hotel teruggereden voor de lunch en wat rust want later die middag zijn we naar het nieuwe Friso Theater gegaan voor de nieuwe musical De Tocht. De afgelopen weken waren we al voorbereid met beeld- en geluidsfragmenten en vandaag kregen we ook toegang tot de speciale elfstedentocht radio-uitzending want vandaag werd de 16e Elfstedentocht verreden!!

We kwamen binnen in de ‘inschrijfhal’ waar kraampjes waren met koek en zopie. Er speelde een dweilorkets op de achtergrond en we hadden meteen de sfeer te pakken voordat we zelfs maar in de zaal waren! Eenmaal op onze plek (we zaten vrij vooraan!) kon je pas zien hoe het ‘podium’ was opgebouwd. Een grote cirkelvormige ijsvloer kon om het publiek heen draaien waardoor de spelers ook echt moesten schaatsen om op dezelfde plek voor het publiek te blijven. Achter die cirkel was ook nog een vaste ijsvloer waar nog wat extra ruimte was voor de verschillende scenes.

Ik ga niet te veel van het verhaal vertellen, maar de 2 uur vlogen voorbij en waren gevuld met een lach en een traan en vooral een gevoel van waardering voor wat de echte elfstedentocht-rijders moeten doorstaan.

‘s Avonds hebben we weer gedineerd in het hotel en zijn we op tijd gaan slapen.

En zo was het alweer zondagochtend! Na een heerlijke nacht slapen en een flink ontbijt zijn we weer naar het zuiden gereden. Na een gezamenlijke lunch in de Leurse Hof heeft Sandra mij op het station Wijchen afgezet waarna ik de trein naar Eindhoven kon nemen. Het plan was eigenlijk dat Peter mij op Eindhoven CS zou ophalen, maar de marathon van Eindhoven was bezig, dus heb ik op het station nog maar een bus naar het MMC Veldhoven genomen en heeft Peter me daar opgehaald.

Een heerlijk weekendje weg! Dat doen we volgend jaar weer!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welk getal maakt deze som correct? *