Een nieuwe schuur (6)

Er is nu echt voortgang in het metselwerk, maar dat betekent ook dat er weer veel gesjouwd moet worden.

De vorige post ben ik geeindigd toen het stelwerk van de kozijnen bijna klaar was.

Na het weekend is de metselaar weer verder gegaan en maandag toen ik terugkwam van het werk stonden alle kozijnen en was de eerste laag binnenmuurstenen gelegd. Aan de rechterkant zie je dat dit nog niet gedaan is, maar dat komt omdat daar eerst een buitenmuur gezet moet worden omdat de metselaar anders daar niet meer bij kan.

In de dagen erna zag je elke dag meer van de uiteindelijke vorm van de schuur. Zie foto’s hieronder.

En afgelopen dinsdag kreeg ik een berichtje : “we moeten vanavond weer stenen sjouwen” …

6 Pallets aan de ene kant…

Er waren 20 mini-pallets buitenmuur stenen geleverd en die stonden aan de straat plus een enorme hoeveelheid isolatiemateriaal. Toen ik dinsdag thuis was stonden de pakken isolatie materiaal al in onze tuinen opgestapeld, maar de 20 mini-pallets moesten nog. En het ergste daarvan was dat zo’n mini-pallet niet door de ingang van onze brandgang past (daar staat een paaltje) en dus moesten we ook deze pallets eerst met de hand overladen op een kleinere pallet om ze vervolgens ook met de hand weer over te laden naar pallets in onze tuinen. Dinsdag hebben we met 4 personen 6 mini-pallets aan stenen verplaatst.

…. en 14 pallets aan de andere kant….

Je kunt je voorstellen hoeveel energie dat kost en ik had al erg weinig na een druk weekend… Dus woensdag moest ik echt overslaan. Peter en buurman Wesley hebben in totaal 3 pallets verplaatst.

De foto aan het begin van deze blog is trouwens gisteravond gemaakt. Je ziet dat aan de rechterkant nu een buitenmuur staat, dus daar kan nu ook isolatie en een binnenmuur tegenaan.

En vanavond… tja.. er staan nog 11 pallets… Ik ga in ieder geval weer meedoen met sjouwen want de metselaar kan ongeveer 2.5 pallets aan stenen leggen op een dag en we willen niet dat de metselaar zonder stenen komt te staan!

De komende dagen zal er ook een steiger gebouwd moeten worden want alle muren zijn inmiddels op ooghoogte. Maar daarover in een volgende blog weer meer!

One comment on “Een nieuwe schuur (6)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welk getal maakt deze som correct? *