Een nieuwe schuur (4)

Ik zie nu pas dat ik het vervolg van onze schuur-sloop/bouw niet meer hier geblogd heb!

In de vorige post schreef ik dat Peter bezig was om de nieuwe fundering te graven samen met buurman Wesley en zijn vrienden. Het eindresultaat is hier links te zien (ik weet het.. een hele scheve foto).

In de dagen erna is er vervolgens hard gewerkt om in al die geulen plastic te leggen en vervolgens betonijzer op maat te maken en erin te vlechten. Het goede nieuws : bij het leggen van het betonijzer is er gebruik gemaakt van de vele stoeptegels die we over hadden en die hoeven we in ieder geval niet meer naar de stort af te voeren 😀

En eerlijk gezegd is er daarna niet veel vooruitgang meer. Eigenlijk was het plan geweest om vlak voor de bouwvak nog het beton te laten komen en iemand die het beton kon egaliseren zodat we een mooie vlakke en gladde betonvloer zouden krijgen (blijkbaar heet dat proces ‘vlinderen’). Maar het regende in die periode zo hard dat vlinderen niet mogelijk was en dat moet je doen als het beton nog niet uitgehard is. Dus het had ook geen zin om het beton te storten.

Het gevolg van al die regen was trouwens ook nog dat een deel van de wanden van de geulen ingestort zijn en onder de houten wanden van de bekisting weer omhoog gedreven zijn waardoor het betonijzer nu niet meer vrij ligt. Dat moeten dus nog opgelost worden voordat het beton uiteindelijk gestort gaat worden.

Want uiteindelijk stopte de regen weer maar toen was het inmiddels bouwvak en is de betonfabriek gesloten. Het is dus wachten tot na de bouwvak en dan is het maar te hopen dat de ‘vlinderaar’ nog tijd heeft.

Zoals het eruit ziet gaan we op 22 augustus het beton krijgen, maar dat weet de vlinderaar op de 21e pas zeker. Het moet namelijk ook niet TE warm zijn want anders droogt het beton weer te snel…

Als het beton gestort is en een weekje heeft kunnen uitharden kunnen wij in ieder geval weer door onze achtertuin naar het gangetje achter ons huis waardoor we ook weer met sloopafval naar de stort kunnen gaan. Er ligt namelijk nogal wat en als we dat weg hebben krijgen we ook weer wat loopruimte in onze achtertuin.

De metselaar (die na de bouwvak zou beginnen en wat ook had gekund als we voor de bouwvak het beton hadden gehad) moet dus ook later beginnen met het risico dat hij dan eerst een andere klus gaat doen. De oorspronkelijke planning van de schuur gaan we in ieder geval niet meer halen, maar ik heb er nog steeds goede hoop op dat we na de herfst een schuur hebben met een dak erop. Of alle elektra dan al is aangesloten? Dat weet ik nog niet. Maar vanaf nu kan het alleen nog maar mooier worden!

Trouwens : de roeimachine die ik gepland heb voor in de nieuwe schuur zal dus geen verjaardagskado voor mezelf worden maar misschien een kerstkado? Het zijn in ieder geval leuke vooruitzichten!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welk getal maakt deze som correct? *