Een nieuwe schuur (3)

Op het moment dat ik dit schrijf zijn Peter, onze buurman Wesley en een handvol van zijn vrienden bezig de fundering te graven.

De afgelopen anderhalve week hebben Peter en ik al vakantie en dus zijn we vrijwel dagelijks bezig geweest met de sloop van onze schuur, afdak en schutting.

Vorige week maandag hebben we nog de laatste dingen naar de opslag gebracht en daarna zijn we meteen doorgereden naar de Bata Superstore. Ik had namelijk nog geen goede werkschoenen en het leek Peter wel veilig als ik die wel zou hebben voordat ik mee ging doen met de sloop. En dus heb ik daar 2 paar werkschoenen (1+1 gratis) gekocht voor 60 euro met stalen neuzen en een stalen plaat in de zool zodat je veilig over puin, spijkers en schroeven kunt lopen. En wat heb ik hier nu al plezier van gehad!

Dinsdag en woensdag hebben we nog besteed aan het afvoeren van spullen naar de stort en we hebben de kasten en werkbank die nog in de schuur stonden in de tuin gezet en alle elektra verwijderd zodat de sloop echt kon gaan beginnen.

En dat begon dus op donderdag met het verwijderen van alle golfplaten. Vrijdag hebben we het hout van het afdak in stukken gezaagd en zijn we begonnen met de betonnen palen van de schuur (die zaten 60-70 cm diep de grond in) en de betonnen platen die ertussen zaten. Zaterdag hebben we de rest van de schuur gesloopt en zondag hebben we even een uitrustdag gehouden.

Maandag zijn we weer verder gegaan. Peter heeft de oude fundering eruit gebroken en we hebben 1/3 van alle stoeptegels al eruit gehaald. De betonnen palen die we voor het weekend allemaal uitgegraven hebben, hebben we maandag ook in stukken gebroken en geslepen (er zaten telkens 3 dikke stalen staven in).

Dinsdag was de grootste klus. In de ochtend hebben we nog een flink aantal stoeptegels weggehaald en in de middag hebbben we 3 ritjes naar de stort gedaan met telkens zo’n 500 kg aan betonnen palen, betonnen schuurdelen en stoeptegels. En ja.. ook ik heb meegesjouwd met 15-20 kg zware delen (maar ik moet wel toegeven dat Peter meer gesjouwd heeft). Ik denk dat ik van de bijna 1500 kg die we gisteren hebben weggebracht toch zeker wel 500 kg in mijn handen heb gehad.

Vandaag was ik dus redelijk total loss.. Met het laatste restje energie wat ik nog had heb ik vanochtend meegeholpen om de laatste stoeptegels te verwijderen en ook een paar rijen kleinere stoepstenen (15×15 cm) eruit te halen. Met een aanhangertje puin zijn we nog 1 keer naar de stort gegaan en toen was ik er klaar mee… Ik heb een uurtje geslapen in de middag terwijl Peter nog verder is gegaan met het weghalen van een stukje betonnen muur wat we samen met onze andere buurman delen en wat dus gedeeltelijk moest blijven staan. En op dit moment is Peter dus nog bezig om zand weg te kruien wat weg moet omdat daar de fundering wordt gestort.

Het goede nieuws is : we zijn voorlopig klaar met hard werken en vanaf nu wordt het allemaal weer mooier. Het slechte nieuws : we hebben nog heeeeeeel veel stoeptegels, betonnen schuurdelen en hout liggen wat nog allemaal naar de stort moet maar tijdens de bouw van de schuur niet in de weg liggen. Als we dat ook nog allemaal naar de stort hadden gebracht de afgelopen dagen dan waren we niet klaar geweest voor het graven van de fundering. Gelukkig zit hier dus geen tijdsdruk meer op en dat gaan we de komende weken allemaal in een wat rustiger tempo nog afvoeren.

Hieronder een impressie van hoe onze achtertuin in 1.5 week is veranderd:

One comment on “Een nieuwe schuur (3)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welk getal maakt deze som correct? *