Een nieuwe schuur (1)

De afgelopen weken zijn we druk bezig met het leegruimen van onze schuur/afdak.

Samen met onze buurman gaan we namelijk elk een nieuwe schuur laten zetten en onze schuttingen vernieuwen. Het oude schuurtje achterin onze tuin is niet zo heel groot en staat vol met gereedschap, hout, schroeven en ‘meuk’. Daar is later een afdak over de volle breedte van de tuin overheen gezet en daar staan onze fietsen, stoelkussens, parasols, potgrond, bolderkar en nog veel meer ‘meuk’. Begin juli moet alles eigenlijk gesloopt zijn en dus zijn we al een tijdje bezig met het leegruimen en beslissen wat we naar de stort brengen en wat tijdelijk naar de opslag gaat.

We hebben al een ritje stort gedaan met een volgepakte auto en ook zijn we al een paar keer met wat dozen naar de opslag geweest, maar woensdag pakken we het groots aan. Dan leent Peter de bestelbus van het werk en kunnen we ineens een hele berg zooi naar de stort brengen. Als we nog tijd overhebben gaan we daarna ook nog een keer met een bestelbus met spullen naar de opslag. En dan begint het op te schieten!

Zowel het afdak als het oude schuurtje moeten daarna gesloopt worden en dan kan de bouw beginnen. Eerst zal er een flink stuk uitgegraven moeten worden waar we beton gaan storten voor de vloer. Daarna komen er metselaars die de schuur gaan metselen (en ook de basis van de schuttingen). Uiteindelijk zal er dan met dakplaten een nieuw dak op komen en staat er weer een schuur. De bedoeling is dat we dan een schuur hebben met een nokhoogte van 5 meter. Dat mogen we namelijk zonder vergunning doen. Dus er komt ook een extra verdieping in. Daarna moet er nog een heleboel gebeuren (denk aan vloer voor de verdieping, elektriciteit, verlichting, etc. Dus ik ga er vanuit dat we de hele zomer wel in de verbouwing zitten.

Maar hopelijk hebben we dan ook een mooie schuur met ruimte op de verdieping voor hobby spullen van Peter waarna er ook plek komt waar ik een roeimachine kan zetten 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welk getal maakt deze som correct? *