Weer helemaal beter (hoop ik)

Twee weken na mijn corona kwam er een keelontsteking opzetten. En ook die hakte erin!

Het goede nieuws van mijn corona-infectie was dat het vooral mijn hoofd inschoot. Ik had eigenlijk geen last van overmatig hoesten of benauwdheid maar mijn hoofd leek volledig vol te lopen met snot. Toen ik 8 dagen later besloot weer te gaan werken was die snot nog niet weg en rook en proefde ik nog niet veel (maarja.. dat heb je met een flinke verkoudheid ook toch?)

Nog geen twee weken later kreeg ik keelpijn en had ik het gevoel alsof ik veel slijm moest ophoesten/schrapen uit mijn keel. Twee nachten later voelde ik dat er iets achterin mijn keel zat en ik kreeg het niet weggeslikt. Gelukkig kan ik achterin mijn keel kijken en daar zag ik de oorzaak van mijn ongemak: mijn huig was minstens 3 keer zo breed als normaal en mijn keel zag helemaal rood! De dagen erna heb ik veel water gedronken want mijn neus zat nog steeds potdicht en ademend door mijn mond werd mijn keel enorm droog wat daarna weer pijnlijk was met slikken. En ineens begon het gesnotter! Elke dag snoot ik zakdoekjes vol snot uit mijn hoofd in allerlei groentinten. En gaandeweg kwam mijn geur en smaak weer terug en kreeg ik weer het gevoel dat ik door mijn neus kon ademhalen.

Was de keelontsteking een uitloper van Corona? Had ik door Corona (nog) minder weerstand en pikte ik de keelontsteking dus vlugger op? Ik weet het niet…

Wat ik wel wist is dat ik me toch een klein beetje zorgen maakte over mijn nier. Ziek zijn (en zeker koorts hebben) is iets wat gevaarlijk kan zijn voor het behoud van mijn nier. Want als je ziek bent dan komt je eigen afweer in aktie en mijn afweer zou zomaar eens een flinke blob vreemd weefsel kunnen vinden in mijn heup wat uit mijn lijf moet.

Gelukkig moest ik afgelopen donderdag op controle naar Maastricht en daar kwam het verlossende antwoord : mijn Kreatinine was 97. Wel iets hoger dan wat er laatst in Veldhoven was gemeten maar nog steeds een fantastische uitslag. Het lijkt er dus op dat mijn nier netjes blijft zitten en ik (hopelijk) door mijn infecties heen ben en met een goed gevoel de lente en zomer in kan.

Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welk getal maakt deze som correct? *