Corona

Ik heb lang geprobeerd om het te ontwijken, maar het virus heeft me nu toch echt te pakken.

Ruim 3 jaar nadat het in Nederland aankwam heb ik het ook te pakken: het Corona virus.

Vooral toen het net uitgebroken was en er zoveel mensen het ziekenhuis in moesten was ik er echt bang voor. Wat zou het virus bij mij doen met mijn verminderde weerstand? En dus werkte ik al thuis voordat het verplicht was. Ook heb ik mij steeds goed aan de regels gehouden tijdens alle lockdowns. Ik ging nergens meer heen behalve naar de supermarkt (mondkapje op!).

Nadat de vaccinaties beschikbaar kwamen was mijn ergste angst voorbij. Maar nog steeds was ik heel voorzichtig. Maar gaandeweg versoepelde dat steeds meer. Mijn mondkapje deed ik niet overal meer op. Sinds vorig jaar mei ging ik weer al mijn werkdagen naar kantoor omdat ik het thuiswerken echt niet meer trok. Ik ging weer uit eten met mijn vriendengroep en mijn leventje verliep weer als ‘voor Corona’.

Afgelopen zondagavond begonnen de klachten : keelpijn. Die nacht sliep ik slecht en dus besloot ik de volgende dag niet naar mijn werk te gaan. Keelpijn is bij mij vrijwel altijd het begin van een verkoudheid en soms kon ik die verkoudheid nog voorblijven door op tijd om de rem te trappen. Dat was dit keer niet zo, de verkoudheid ging door en maandagavond zat er een droog hoestje en wat gesnotter bij en ik testte voor de zekerheid op Corona : negatief.

Dinsdag was de ergste keelpijn voorbij maar het hoesten en snotteren werd wel erger. Toch nog maar een keer testen op Corona want ook Peter had nu klachten : Positief! Ik had lichte koorts dus dat was iets wat ik in de gaten moest houden!

Op woensdag werd de druk op mijn voorhoofdsholtes erger en het voelde alsof alles vast zat. Met enorme traanogen belde ik met de nefroloog. Toen Corona net uitgebroken was, kreeg ik een brief waarin stond dat ik meteen moest bellen als ik Corona zou hebben. Ik had geen idee of dat nog steeds moest maar het kon ook geen kwaad. Het oordeel van de nefroloog: Zolang ik mijn koorts onder controle kon houden en ik niet benauwd zou worden mocht ik het gewoon uitzieken.

Inmiddels is donderdag bijna voorbij. Ik heb afgelopen nacht redelijk goed geslapen maar het getraan van mijn ogen zorgt ervoor dat mijn neus leegloopt. De ergste druk op mijn voordhoofdholtes lijkt nu voorbij te zijn maar ik voorzie nog wel een nacht vol gesnotter. Wel voel ik dat ik voorbij de koorts ben en ik langzaam weer wat energie begin te krijgen.

En zo lijkt het einde van mijn infectie in zicht.
Na 6 vaccinaties heb ik blijkbaar voldoende weerstand opgebouwd om deze infectie aan te kunnen en te laten verlopen als een flinke verkoudheid. Ik ben ook wel blij dat ik nu een Corona infectie heb gehad omdat ik denk dat ik daardoor een nog betere weerstand heb gekregen. Dit was misschien een milde variant, maar dat gaat me helpen als er weer eens een agressievere variant komt.

En waar ik het van gekregen heb? Ik weet het niet… De meeting die ik op mijn werk heb gehad op woensdagavond en waar we met 100 man in een kleine ruimte zaten? Van Priscilla die vorige week naar 2 concerten van The Vamps is geweest en vrijdag wat snotterig was? Van een van de deelnemers van de spelletjesdag van vrijdag?

We gaan het nooit weten.

One comment on “Corona

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welk getal maakt deze som correct? *