Een nieuwe werklaptop

Mijn oude laptop begon “Blue Screens” te geven. Hoog tijd voor een nieuwe dus!

Een aantal jaren geleden deed mijn laptop dat ook en toen is er een nieuw moederbord in gezet. Maar inmiddels was mijn laptop al zodanig oud (september 2016) dat hij niet meer in garantie zat. De foutmelding bij het blauwe scherm was dit keer ook steeds “Hardware error” dus ik had zo’n vermoeden dat de harddisk langzaam aan het doodgaan was. Voordat mijn laptop volledig de geest zou geven heb ik dus maar een nieuwe besteld.

Het aanvragen ging verrassend vlot. Ticket inleggen – van twee managers akkoord krijgen en het opsturen van de nieuwe laptop ging in 2 dagen! PostNL was zelfs zo vlug dat ze op zaterdag mijn nieuwe laptop op kantoor wilden bezorgen wat natuurlijk niet gaat.. Dus gisteren was het zover : ergens tussen 9 en 11 zou de bezorger komen.

Om 9:30 kreeg ik een mailtje : uw pakketje is bezorgd! Met netjes een handtekening voor ontvangst eronder etc.

Dus om 10:00 ging ik naar de balie om mijn pakketje op te halen. “Hier ligt niks.. PostNL is nog niet geweest”. OK.. dus de bezorger heeft weer eens getekend voor al zijn pakketjes voordat hij ze gaat bezorgen. Nog eventjes wachten dan maar…

Om 12:00 ging ik nog een keer vragen bij de balie. “Nee.. nog steeds geen PostNL gezien”. Een beetje teleurgesteld liep ik terug naar mijn werkplek. Zou hij vandaag nog komen??

Om 14:00 kwam de baliemedewerkster met een pakketje naar me toe: Ik heb je pakketje gevonden! Blijkbaar was er iemand naar de balie gekomen met de mededeling dat er een pakketje buiten tegen de muur van het gebouw stond. En niet bij ons kantoor (ik zit in een groot bedrijvenverzamelgebouw) maar bij een ander bedrijf!

Dit kon dus echt niet!! Wie laat er nu onbeheerd postpakketjes buiten tegen een muur staan! Gelukkig was het niet heel duidelijk dat er een laptop in het pakketje zat maar dan nog! Ik heb dus maar een klacht ingediend bij PostNL. De bezorger krijgt hiervan te horen (zei de PostNL dame) maar ik heb er niet veel vertrouwen in dat er iets mee gedaan gaat worden. Ach ja.. ik heb mijn plicht gedaan.

En mijn nieuwe laptop? Ik heb nu een Windows 11 machine met 32 GB RAM geheugen en 500 GB SSD. Lekker vlug dus! Het installeren ging verrassend snel dus vandaag ben ik al op mijn nieuwe laptop aan de gang. Mocht ik nog ergens tegenaan lopen de komende week dan houd ik mijn oude laptop nog achter de hand en volgende week dan stuur ik mijn oude laptop weer op.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welk getal maakt deze som correct? *