Goud!! x2

Gisteren kreeg ik maar liefst twee ‘gouden’ medailles uitgereikt door de wedstrijdleider van onze schietvereniging!

Ik heb vorig jaar meegedaan aan de postcompetitie.

De postcompetitie is een competitie tussen schutters van meerdere verenigingen (in mijn geval van district 4, zuid-Nederland). Je kunt gewoon op je eigen vereniging je schietkaarten schieten en de uitslagen worden centraal verwerkt (vroeger werden ze met de post gestuurd, vandaar de naam, tegenwoordig is dat natuurlijk via email).

Ik ben ingedeeld in de klasse : Luchtpistool – Staand – Dames A. En vorig jaar was ik blijkbaar de beste schutter van district 4 in die klasse!
Met 40 schoten kun je als pistoolschutter maximaal 400 punten halen en ik had een gemiddelde van 316.75 dus ik schoot gemiddeld bijna een 8. Ik heb dat op de schietkaart aangegeven met de oranje cirkel. Ik heb op deze blog de foto natuurlijk wat verkleind. De schietkaart is normaal gesproken 17 cm doorsnede voor de buitenste cirkel en deze hangt dan op 10 meter afstand.

Met een gemiddelde van bijna 8 is er dus zeker nog verbetering mogelijk, maar blijkbaar was het genoeg om goud te halen!

Sterker nog : van alle districten in Nederland (1, 2, 3 en 4) PLUS de duitse grens-streek in mijn klasse kreeg nog een gouden medaille als beste schutter in mijn klasse!!

WOOHOOO!!!

Ik moet eerlijkheidshalve wel erbij vertellen dat in mijn klasse in totaal maar liefst 2 schutters meededen. En dat de andere schutter niet alle schietrondes heeft geschoten. Dus dat ik daarmee automatisch eerste werd…..

One comment on “Goud!! x2

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welk getal maakt deze som correct? *