De bollen zijn de grond in

Terwijl de herfstasters in bloei zijn heb ik ook weer nieuwe bollen de bloembak in gedaan.

Vorig jaar was ik vergeten om nieuwe bloembollen te poten. Dus afgelopen lente had ik wel wat tulpen die opkwamen van het jaar daarvoor, maar die bloeiden al niet meer zo uitbundig als de eerste lente. Ook de narcissen die ik een paar jaar geleden van mijn zus had gekregen gaven voornamelijk blad en weinig bloemen meer.

Hoog tijd dus om dit najaar bloembollen te kopen zodat ik volgend jaar weer mooie bloemen heb.

Gisteren ben ik naar het tuincentrum gegaan om tulpen en narcissen te kopen en die heb ik vanmiddag in de grond gedaan. Afgelopen zomer heb ik ook nog uitgebloeide bloembollen van mijn zus gekregen (waren dat narcissen of krokussen?) dus die komen misschien volgend voorjaar ook nog op.

En nu is het dus wachten tot na de winter om te zien wat het resultaat is.

Zoals je op de foto kunt zien is mijn ‘wilde bloemen’ deel nu echt aan het verwilderen. De zaadjes die aan de uitgebloeide bloemen komen verspreid ik weer over de grond heen zodat ook dat een verrassing wordt wat ik volgende zomer ga krijgen.

Ow.. en voor het tweede jaar op rij heeft mijn maggiplantje het niet gered. Ook het boompje wat in het midden van de bloembak stond heeft de droogte van afgelopen zomer niet overleefd. Volgend voorjaar ga ik waarschijnlijk weer naar Knegsel om daar een nieuw boompje te kopen en wat makkelijke planten voor in de bloembakken aan de voorkant van het huis zodat het daar ook weer wat mooier oogt.

En als ik echt veel tijd over heb dan komt er misschien een tweede bloembak (iets kleiner dan deze) zodat ik daar een echt kruidentuintje van kan maken en mijn huidige bloembak echt een bak voor tuinplanten wordt. Maar dat zie ik volgend jaar wel weer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welk getal maakt deze som correct? *