Klusvakantie

De eerste dagen van onze vakantie waren wat te heet, maar gisteren zijn we begonnen met de grootste klus van de vakantie.

Eigenlijk hadden we dit al veel eerder willen doen, maar op de een of andere manier kwam het er steeds niet van. Deze vakantie zijn we er eindelijk aan begonnen : het schilderen van de deurkozijnen in ons huis.

Voordat je kunt schilderen zal er eerst flink geschuurd moeten worden. Dat is niet erg als je vlakke kozijnen hebt want Peter heeft een schuurmachine. Helaas zijn de kozijnen over het algemeen niet vlak maar hol (nog erger dan bol) en dus moeten we bijna alles met de hand schuren. En met de hand betekent ook echt met een schuurpapiertje in je hand want met al die holle delen kun je niet eens een schuurblokje gebruiken.

Het goede nieuws : op de benedenverdieping zijn het alleen de 4 deuren die uitkomen op de hal. Peter is begonnen met het kozijn van de voordeur en ik met het kozijn van de deur naar de kamer. We werken langzaam naar elkaar toe (ik naar de kelderdeur, Peter naar de toiletdeur om te eindigen bij de spiegel-omlijsting bij de trap. Daarna moeten we de trapleuning gaan schuren en het paneel waar de trapleuning tegenaan geschroefd zit en dan zijn we boven.

Daar zijn het dan nog eens 5 deurkozijnen en een inbouwkast maar misschien laten we de bovenverdieping nog even zitten. Na 1 dag schuren voel ik de spierpijn al in mijn armen zitten en er is nog veel te doen op de benedenverdieping!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welk getal maakt deze som correct? *