Film : Mockingbird don’t sing

Sinds afgelopen woensdag doet mijn UPC ontvangst het niet. Vanwege allerlei toestanden op het werk kan ik pas dinsdag de monteur laten komen. En dus kijk ik nu ‘s avonds films op mijn mede8er moviebox.
Eergisteren kwam ik een film tegen waarvan ik niet eens wist dat ik ‘m had. En waarvan ik ook niet precies wist waar hij over ging: Mockingbird don’t sing. Een film uit 2001.
Het is een film die gebaseerd is op waargebeurde feiten. In de jaren 70 wordt een meisje van 13 ‘gevonden’ nadat ze haar hele leven opgesloten is geweest in een achterkamertje. Ze is ondervoed en spreekt niet.
Een onderzoekster probeert haar te leren spreken en daarmee de theorie onderuit te halen dat mensen leren praten voor hun pubertijd en dat het daarna onmogelijk is.
Tijdens de hele film heb je de hoop dat het goed komt met het meisje (het is tenslotte een amerikaanse film!) maar toch bleef ik op het einde twijfelen. Was het nu wel goedgekomen? Of was ze vanwege haar wilde karakter misschien nu wel vrij van het achterkamertje, maar zat ze feitelijk in eenzelfde situatie (opgesloten).
Nee, dit was geen film om breinloos voor de tv te hangen. Dit was er een die een paar jaar geleden met het nieuws dat toen actueel was (Dutroux, Natascha Kampusch) waarschijnlijk nog meer impact had gehad.