Floriade (deel 5 van 6)

Gisteren zijn mijn moeder, zus en ik weer naar de Floriade geweest. Eigenlijk niet gepland, maar mijn neef moest er optreden en het was fantastisch weer.
De vorige keer had mijn moeder het deel “Relax&Heal” niet gezien dus zijn we hier deze keer opnieuw naartoe gegaan.

Toen we dit bijna gezien hadden kregen we een seintje dat neef Geert bijna moest gaan spelen in het Floriade Theater. Aangezien dat helemaal aan de andere kant van het park was hebben we deze keer de kabelbaan genomen.
Blijkbaar was het concert een gezamenlijk optreden tussen een woodwind/brass-band (waar mijn neef in speelt) en een balkan-bandje. Een win-win-situatie!!
Met mijn rug (gelukkig) in de zon hebben we een uur lang genoten van het optreden. Mijn enige minpuntje was de elektrisch gitarist bij het balkan-bandje. Als je hongaarse muziek speelt, dan moet je dat met een viool doen (die er ook was) en niet halverwege een scheurende elektrische gitaar!!
Na het optreden zijn we nog even door de rozentuin gewandeld en langs wat paviljoens gegaan die de eerste keer nog niet af waren.
Vervolgens nog even opgezocht welke boom er bij mij past (blijkbaar een wilg) in het Vriendenbos. En daarna vonden we het wel weer genoeg voor vandaag. Volgende week meer!

Ik had me niet ingesmeerd tegen de zon, toen ik tegen 16:00 controleerde was er ook niets te zien. Maar wat ik eigenlijk telkens weer vergeet is dat ik altijd nog nagaar. ‘s Avonds gaf ik rood licht. Mijn armen zijn wel een flink stuk verkleurd zonder te verbranden, maar mijn gezicht en ‘decolletiet’ zijn nu nog steeds gloeiend rood.
Het doet gelukkig geen pijn. Dus vanavond nog eens flink after-sunnen en dan zal de fik er tegen woensdag wel uit zijn.