Eindelijk onze nieuwe vouwwagen gebruikt!

Toen we eind 2019 een gloednieuwe vouwwagen kochten hadden we nog geen idee dat het 2.5 jaar zou duren voordat we ermee weg konden gaan!

Het jaar 2020 stond in het teken van Corona en lockdowns. Campings in Nederland mochten alleen open als er prive-sanitair aanwezig was, maar als je al een plekje kon vinden dan kon je verder toch nergens heen want alle attracties en winkels waren dicht. En naar het buitenland was helemaal geen optie want de grenzen waren dicht.

Toen de vacinaties tegen Corona begin 2021 op gang kwamen hadden we goede hoop : Er waren veel campings bijgekomen met prive-sanitair en als de grenzen weer open zouden gaan zou het in Nederland ook makkelijker zijn om een campingplaatsje te vinden voor een paar dagen. Maar helaas ging ook de zomer van 2021 voorbij zonder dat we zijn gaan camperen. De pijn in Peters lies was zodanig dat hij niet eens op een stoel kon zitten of ver kon lopen. Een vouwwagen mee opzetten ging al helemaal niet. Voor dat laatste had ik nog wel hulp kunnen krijgen maar als zitten en lopen al pijnlijk is, dan is een campingstoel niet de beste keuze.

Dit jaar is het dus eindelijk gelukt om onze gloednieuwe vouwwagen uit te pakken! We kozen een weekendje en reserveerden een plaats op een kleine camping in Lage Mierde. Dat ligt op ongeveer 40 minuutjes rijden van ons huis. Diezel – de hond – ging met ons mee en de zebra-vinkjes hielden het wel een paar dagen uit. De cavia’s die we thuis hebben moeten wel iedere dag gevoerd worden en we konden schoonmoeder hier niet voor vragen. En dus zijn Peter en Pris hier zaterdag even voor op en neer gereden. Dat scheelde ook nog eens extra sjouwen op vrijdag want de barbecue spulletjes konden ze zaterdag nog meenemen.

Afgelopen vrijdag zijn we dus naar Lage Mierde gereden en hebben we de vouwwagen voor het eerst volledig opgezet. Wat een verbeteringen zijn er in deze wagen vergeleken met de oude Venezia die we hiervoor hadden!
Toen de temperatuur een beetje ging zakken hebben Peter en Pris ook nog even het nieuwe bijzet-tentje opgezet. Dat zou de slaapplek worden voor Pris en Diezel. Het avondeten hebben we opgehaald bij snackbar BoJo’s (goede tip Ingmar!) en hebben we een ijsje gehaald bij de recreatieruimte van de camping. De rest van de avond hebben we al puzzelend en lezend doorgebracht.

Zaterdag waren we vroeg uit bed.. Het is een heel stuk lichter in de vouwwagen dan in onze slaapkamer en het gestommel van de buren in hun caravans hielp ook niet echt mee. Omdat de temperatuur toch alweer vlug aan het oplopen was hebben Peter en ik nog even een tarp opgehangen zodat we schaduw konden maken in de voortent. Na de middag zijn Peter en Pris dus even naar huis gereden en heb ik kaartjes geknutseld. ‘s Avonds hebben we lekker gebarbecued en hebben we nog even kort met Diezel gewandeld.

Ook zondag waren we weer op tijd op. Na het ontbijt zijn we rustig aan begonnen om alles weer in te pakken. Omdat het tentdoek nog behoorlijk vochtig was van de dauw hebben we dat eerst goed laten drogen door de zon. En we hebben de buizen nog even gemarkeerd met wat gekleurde tape zodat het opbouwen de volgende keer wat sneller kan. Rond 13:00 hadden we alles weer ingevouwen. Het ging allemaal beter dan ik had gedacht!

En als je dan rond 14:00 weer thuis bent dan geniet je weer van de grote koelkast in de keuken en de bank bij de TV. Dingen die je normaal zo vanzelfsprekend vind maar tijdens die weekendjes weg toch wel weer kunt waarderen.

De camping kan ik trouwens echt aanraden als je op zoek bent naar rust en ruimte. Het gezamenlijke sanitair is schoon en omdat het geen grote camping is, is het sanitairgebouw dus nooit ver weg. De afwasplekken waren prima en voor de caravanners: er waren tegels ingegraven zodat je daar met je wielen op kon staan. Het enige wat ik wat jammer vond was dat voorgangers met grondzeilen ervoor gezorgd hadden dat er een rechthoekige zandvlakte was in plaats van gras op de plaats van de voortent. Het was nu droog, maar als het geregend zou hebben hadden wij een heleboel modder gehad…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welk getal maakt deze som correct? *