Gadget : Canon Powershot ZOOM

Gisteren hebben Peter en ik gewandeld bij Valkenswaard. Een prima gelegenheid om mijn nieuwe gadget uit te proberen!

Een paar weken geleden liepen we bij Middelbeers en zagen we een kievit lopen aan de rand van een vennetje. We hebben meestal een verrekijker bij ons en zo hebben we even goed naar dit mooie vogeltje kunnen kijken. Met je mobiele telefoon is het vrijwel onmogelijk om er een foto van te maken omdat je dan ontzettend zou moeten inzoomen. Zou er een combinatie te koop zijn van een verrekijker en een foto-camera? Het anwoord is JA!

Uiteindelijk koos ik om de Canon Powershot ZOOM aan te schaffen. Niet heel goedkoop, maar mijn vakantiegeld was net binnen en ik vond dat ik wel een kadootje had verdiend 😉
Deze ‘verrecamera’ past in je handpalm wat voor mij echt de doorslag gaf.

Sindsdien heb ik hem altijd in mijn tas zitten en zo kon ik gisteren foto’s maken die ik voorheen nooit had kunnen maken:

Zie hierboven 3 foto’s : de eerste foto is gemaakt als je de camera aanzet zonder zoom te gebruiken. Dit zou vergelijkbaar zijn als dat je met je mobiele telefoon een foto zou maken. Op de middelste foto heb ik de eerste zoom gebruikt. Het is al een behoorlijke vergroting van je beeld. Op de rechterfoto zoomde ik nog een stap verder. Die laatste stap is trouwens een digitale zoom en als je de foto zou vergroten dan kun je dat wel zien aan de kwaliteit van de foto. Maar hier op deze blog merk je dat niet echt.

Of je ziet een kudde schapen lopen met herder en herdershond. Met mijn mobiele telefoon was het een zoekplaatje geworden… Nu is zelfs de hond nog goed te zien!

De foto’s van deze verrecamera kan ik trouwens via een app op mijn telefoon bekijken. En vanaf daar zijn ze ook heel vlug te delen naar deze blog of Whatsapp. Ik hou daar wel van … integratie van mijn apparaten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welk getal maakt deze som correct? *