Spelletjes!

Was ik toch bijna vergeten om te bloggen over mijn spelletjesdagen die ik gehad heb!

Mijn eerste spelletjesdag vorige maand was met mijn collega’s Cor en Stefan. We hebben die dag Paleo en Robo Rally gespeeld.

Van dat laatste spelletje zie je hier rechts een foto. Iedereen heeft een robot die je moet programmeren met kaartjes (verplaats 1/2/3, draai links, draai rechts, keer om, herhaal). Het doel is om jouw robotje het snelste bij de genummerde vlaggetjes te krijgen. Maar onderweg heb je last van transportbanden, laserstralen en je collega-robots. En voor elk schadepunt moet je een viruskaartje pakken zodat het programmeren steeds lastiger wordt.

Erg leuk spelletje wat voor een enorme chaos zorgt!

Een paar weken later had ik opnieuw een spelletjesmiddag maar dit keer met een deel van de vriendengroep : Lise, Edwin en Ingmar. Ook dit keer speelden we Paleo (zie hieronder links) en het spel Evolution Climate (foto bovenin).

Bij Paleo speelden we dit keer dus met 4 personen en daarmee was de dynamiek heel anders dan dat ik eerder speelde met 2 personen. We hebben ook wat foutjes gemaakt tijdens het spelen waardoor we uiteindelijk het cooperatieve spel gewonnen hebben (maar waarschijnlijk zonder de foutjes hopeloos verloren zouden zijn).

Bij Evolution Climate was het ook spannend. Iedereen bouwde beestjes en legde er eigenschappen op (heeft een lange nek, leeft onder de grond, heeft stekels, kan vetweefsel opslaan, is een carnivoor/herbivoor). Afhankelijk van het klimaat is er meer of minder eten beschikbaar en zo deden we de evolutie na: kwamen er meer vleeseters, dan beschermden de ‘gras-eters’ zich met stekels, harde schilden of kropen onder de grond. Ook dit is zeker een spelletje wat we nog vaker willen gaan spelen.

De zomer komt er nu aan en dan vind ik het zonde om een hele dag binnen te zitten. Dus we hebben onze spelletjes nu even in de kast gezet.. Komende herfst gaan we zeker weer opnieuw spelletjesmiddagen organiseren!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welk getal maakt deze som correct? *