Netflix : Squid Game

Het is alweer een aantal maanden geleden dat Felix aanraadde om Squid Game te kijken op Netflix. Dat heb ik afgelopen week eindelijk gedaan.

Deze Koreaanse serie van 9 afleveringen van ongeveer een uur heb ik bijna in 1 ruk uitgekeken… Vanochtend heb ik de laatste 2 afleveringen bekeken en ik moet zeggen: het einde verraste me nog het meeste!

De serie begint met het verhaal van de hoofdpersoon. Hij is gescheiden, werkloos, woont bij zijn moeder en is verslaafd aan gokken. Hij heeft grote schulden en de schuldeisers zitten achter hem aan. Hij krijgt een uitnodiging om mee te doen aan een spel waarmee hij veel geld kan verdienen. Als hij zich daarvoor aanmeld wordt hij opgehaald in een busje en meegenomen naar een geheime locatie.

Als hij daar bijkomt (hij was verdoofd tijdens de reis) blijkt dat hij de laatste van 456 deelnemers is die meedoen aan het spel. De hoofdprijs is 45.600.000 Won (340.000 euro) en het enige wat de winnaar moet doen is 6 spellen spelen en winnen. Na het eerste spelletje (bij ons bekend als Annemaria Koekoek) blijkt dat mensen die afvallen ter plekke doodgeschoten worden. Om de hoofdprijs te winnen zul je dus 6 spellen moeten overleven.

De afleveringen daarna volgen nog 5 kinderspelletjes waarbij de verliezers gedood worden en er uiteindelijk 1 winnaar overblijft. In de laatste afleveringen wordt steeds meer duidelijk waarom dit spel gespeeld wordt en wie het bedacht heeft. Maar daar ga ik niks over vertellen!

Heb je geen problemen met ondertiteling lezen tijdens een serie (Koreaans is echt niet te begrijpen 😉 ) en kun je wel tegen wat bloed en geweld, dan is dit zeker een spannende serie om te bekijken. Inmiddels is het bekend geworden dat er een tweede seizoen in de maak is. Daar kijk ik nu al naar uit!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welk getal maakt deze som correct? *