Ouderwets verkouden

Na al die Corona verwacht je het bijna niet meer, maar ik ben gewoon ouderwets verkouden!

Woensdag ochtend ben ik gewoon de trap opgelopen naar mijn werk. Ik werk namelijk nog steeds voornamelijk thuis (1x per 2 weken rijd ik naar Bunnik). Maar in de loop van de ochtend voelde ik me steeds beroerder worden. Ik kon me niet meer concentreren want mijn hoofd begon vol te zitten met watten en mijn keel voelde steeds rauwer aan.

Rond lunchtijd heb ik me dus maar ziekgemeld. Die nacht ben ik beneden gebleven want ik kon niet ophouden met hoesten en beneden hield ik in ieder geval niet de rest van het huis wakker. Donderdag en vrijdag veranderde het gehoest langzaam in een gesnotter wat daarna weer overging in een hoofdpijn en tranen vanwege de druk op mijn voorhoofdsholtes. Het moest duidelijk nog heel veel snot gaan komen.

In die dagen heb ik overigens 2 keer een corona-(thuis)-test gedaan en deze waren allebei negatief. Ook de rest van het huis heeft tests gedaan en ook die bleven negatief. Ik durf dus met vrij grote zekerheid te zeggen dat ik gewoon ouderwets verkouden ben.

Niet dat ik daar veel blijer om ben (wel een klein beetje.. bij Corona had ik me moeten melden in het ziekenhuis). Ziek zijn met pijn en ongemakken is echt niks voor mij. Ik heb echt last van de ‘man-flu’ en voel me echt doodziek. Sinds vanochtend is de hoofdpijn langzaam weggegaan en nu kan ik de meeste tijd van de dag weer gewoon door mijn neus ademhalen. Af en toe loopt dan alles weer vol en met wat hoestbuien erbij lijkt het dan weer van vooraf aan te beginnen. Maar ik begin ook langzaam weer wat te ruiken dus er is vooruitgang!

Hopelijk ben ik na het weekend weer wat beter want ik heb helemaal geen tijd om ziek te zijn!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welk getal maakt deze som correct? *