Bezoekje Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis

Peter en ik hebben inmiddels al verschillende ziekenhuizen bezocht. Dit keer het ETZ in Tilburg.

Nadat Peter vorig jaar geopereerd is aan zijn liesbreuk zijn de pijnklachten van Peter niets veranderd. Daarom had hij een afspraak gepland bij de afdeling Chirurgie van het ETZ in Tilburg voor een second opinion. Volgens de chirurg in Geldrop was er namelijk geen liesbreuk en kon hij niets meer voor Peter doen. Waar de pijn dan nog steeds vandaan kwam? Tja..

Vandaag was dus eindelijk dat consult in Tilburg. Het ziekenhuis ligt redelijk dicht aan de snelweg waardoor we er zo waren. De parkeerplaatsen lagen wel wat raar waardoor we even een rondje extra moesten rijden. Maar uiteindelijk was het minder ver lopen naar de hoofdingang dan bij het St. Anna in Geldrop of het UMC Maastricht.

Het inchecken bij digitale borden lijkt sinds de corona vrij standaard. Het vermindert het aantal personeelsleden dat nodig is en je hebt geen menselijk contact meer zodat er geen kans op besmetting is. Nadat Peter zijn ziekenhuispasje had laten maken konden we doorlopen naar de afdeling Chirurgie.

We liepen langs de winkeltjes zoals die ook in andere ziekenhuizen te vinden zijn en kwamen uit bij de goede afdeling. In de wachtkamer hangen beeldschermen met afwisselend het laatste nieuws, informatie over het ziekenhuis en luchtige items (wist je dat een kikker eet met zijn ogen dicht?).

Niet vlug daarna werden we de onderzoeksruimte in geroepen. De chirurg kwam binnen en had een heleboel vragen voordat hij lichamelijk onderzoek heeft gedaan. De voorlopig conclusie : Peter heeft inderdaad geen liesbreuk. Sterker nog: de klachten waarmee Peter oorspronkelijk naar de huisarts is gegaan waren waarschijnlijk ook al geen liesbreuk. Er is misschien ‘toevallig’ een liesbreuk gevonden en gerepareerd, maar daarmee is de echte oorzaak van de pijn nooit opgelost. Deze chirurg besloot geen echo te doen (‘daarop zie je niets’) maar een MRI in te plannen.

En daarmee konden we weer naar huis. Met twee afspraken in de agenda : een MRI eind april en een nieuwe afspraak met de chrirug begin mei. Hopelijk heeft de beste man dan iets gevonden waardoor er een behandelplan kan komen en Peter eindelijk van zijn pijn af komt!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welk getal maakt deze som correct? *