Spelletjesdag bij collega Stefan

Gisteren ben ik naar zuid-Limburg gereden voor een bordspellendag bij mijn collega Stefan.

Stefan heeft thuis minstens 150 bordspellen dus hij heeft altijd wel een leuk spel wat ik nog niet eerder gespeeld heb.

Omdat ik iets te vroeg vertrokken was (en ik er toch langs kwam) ben ik op de heenweg even gestopt bij de amerikaanse militaire begraafplaat in Margraten.

Dit is zeker nog een plaats waar ik nog een keer rustig wil rondlopen. Nu had ik daar niet niet genoeg tijd voor.

Ik weet zeker dat Peter ook graag nog een keer hier heen wil, dus dat bezoekje komt er wel.

Het waaide hier trouwens behoorlijk. Waarschijnlijk omdat het tegen een heuvel aan ligt. Na een paar foto’s moest ik weer verder.

Eenmaal bij Stefan aangekomen moest ik eerst mijn auto aan een laadpaal hangen. De terugreis zou ik niet halen met de hoeveelheid energie die nog in de batterijen van mijn Mokka-e zat.

Daarna begonnen we aan spel nummer 1: Die Burgen von Burgund (The castles of Burgundy). Dit is een spel wat ik al eerder een keer van Stefan gekregen had (hij had een nieuwere/betere versie dus ik mocht de oude versie hebben). Maar ik had het nog niet gespeeld. Met 1 puntje verschil won ik uiteindelijk dit spelletje wat erg leuk is om met 2 personen te spelen maar wat ook tot 4 personen te spelen is.

Daarna gingen we verder met het spel Robo Rally. Dit is eigenlijk geen spel voor 2 personen, maar we besloten elk 2 robotjes te bedienen (waarmee we dus eigenlijk 4 personen nabootsten). Ik heb dit spel vlak voordat Corona uitbrak voor 20 euro op Marktplaats gekocht maar nog nooit gespeeld. Stefan kende het spel al wel en wilde het graag aan me uitleggen. Ik vind dat fijner dan dat ik zelf door de handleiding moet worstelen. De foto waarmee ik deze blog begon laat zien hoe dit spel eruit ziet. Het werd pure chaos toen de robotjes elkaar opzij begonnen te duwen waardoor onze programma’tjes niet meer uitkwamen.

Het eerste bord wat we speelden was erg gemakkelijk, dus we speelden dit spel nog een keer met een iets lastiger bord. Daarmee werd de chaos alleen maar erger 😀 Dit spel kan je tot 6 personen spelen en ik kan me heel goed voorstellen dat het erg leuk is om met zo’n groep te spelen.

Tot slot hebben we het spel Paleo gespeeld. Dit is een cooperatief spel waarbij je dus gezamenlijk een doel moet bereiken. In het spel speel je een groepje holbewoners en heb je geen idee hoe je gereedschappen moet maken. Gaandeweg het spel kom je steeds meer te weten en zo kun je voedsel verzamelen (elke ronde moet je je groepje voeden) en beschermen tegen wolven. Ik vond het een erg leuk spel. Het leek er bijna op dat we het niet gingen redden maar met wat geluk kwamen we erdoorheen en konden we de muurtekening compleet maken. Overigens speelden we dit spel op de een-na-makkelijkste instelling, dus dit spel is zeker nog moeilijker te maken.

En toen was het alweer 21:00 uur. Hoog tijd om terug naar huis te rijden (mijn auto had ik vlak voor het avondeten alweer opgehaald). Ik heb een erg leuke dag gehad.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welk getal maakt deze som correct? *