Wereld slaap dag

Het is vandaag wereld slaap dag, dus ik slaap vandaag lekker uit! Lang leve de parttime dag!!

De slogan voor dit jaar is :  Quality Sleep, Sound Mind, Happy World. Oftewel : Slaap kwaliteit, gezonde geest, gelukkige wereld.

Als je niet goed kunt slapen, dan rust je niet goed uit. En als je moe bent bent dan is het moeilijker om fysiek, mentaal en emotioneel door de dag te komen. Maar als je goed geslapen hebt dan ziet de wereld er een heel stuk beter uit.

Ik ben zelf een goede slaper : ik slaap makkelijk in (leg mij horizontaal en ik kan slapen, ongeacht de hoeveelheid herrie om me heen) en ik slaap op zich ook wel goed door. Ik word alleen midden in de nacht een keertje wakker om te plassen (donornieren komen blijkbaar minder tot rust als je eigen nieren waardoor ze ook ‘s nachts urine produceren). Maar dan loop ik even de trap af om naar de wc te gaan en daarna weer de trap op om weer in bed te stappen. Binnen 5 minuten slaap ik alweer.

Het enige wat ik jammer vind is dat ik rond 22:00 altijd moe ben. Ik kan dus niet zo goed meer laat opblijven. Hoe anders was het ‘vroeger’ toen ik nog jong was.. Tot 3:00 in de nacht wakker zijn en daarna gaan slapen om (als ik niet wakker gemaakt werd) zomaar de klok rond te slapen.

Tegenwoordig kom ik door de week meestal wel aan 6-8 uur slaap per nacht. In het weekend kan ik het rekken naar een uur of 9 slaap maar dan ben ik echt uitgeslapen. Dan sta ik op en heb ik nog een hele dag voor me 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welk getal maakt deze som correct? *