Een nieuwe hobby?

Vorige week heb ik wat spulletjes besteld waarmee ik kan gaan haken. Het lijkt me namelijk heel leuk om dat te leren.

Ik heb vroeger van mijn moeder wel leren haken, maar ik had het al jaaaaaaren niet meer gedaan en eerlijk gezegd wist ik ook geen enkele naam van een steek.

Boek nummer 1 (Haken – stap voor stap, van Marion Madel) is dus een boek waarmee ik de steken leer. Ook leer ik daar vermeerderen en verminderen (handig als je iets anders wilt maken dan een rechthoek) en ook hoe de ‘magische cirkel’ werkt. Dat laatste heb je dan weer nodig om bolvormige dingen te haken.

Het eerste hoofdstuk van dit boek ben ik nu door. Ik heb de 6 belangrijkste steken geoefend. Eigenlijk zijn ze helemaal niet moeilijk, het is meer dat ik weer even zie wat ze bedoelen en hoe de steek dan heet.

Hier links zie je mijn proeflapje. Daar heb ik iedere rij een andere steek gemaakt. Onderaan de losse steek. Daarboven de halve vaste, daarna de vaste, het halve stokje, stokje en ik ben hier bezig met het dubbele stokje. Ik denk dat ik die voor de projectjes die ik op het oog heb niet veel nodig ga hebben omdat die laatste vrij open is.

En wat ik heb ik dan voor ogen? Ik zag deze ontzettend schattige beestjes die als boekenlegger dienen (zie foto bovenin deze blog) Superkleine projectjes dus die ik waarschijnlijk in een paar uur af kan krijgen. Daarvoor heb ik dus nog een tweede boek aangeschaft waarin uitgelegd staat hoe je die boekenleggers kunt maken. het boek heet Bookies van Jonas Matthies. Als ik mijn eerste boekenlegger klaar heb zal ik hier zeker over bloggen!

Hieronder 2 linkjes naar de boeken die ik gekocht heb voor het geval je zelf ook aan de slag wilt :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welk getal maakt deze som correct? *