De boosterprik

Vanochtend ben ik naar een popup locatie van de GGD geweest voor mijn boosterprik.

Bij mijn eerste 2 vaccinaties kreeg ik Moderna in het ziekenhuis. Daarna moest ik voor een derde vaccinatie (Pfizer) naar de GGD priklocatie in Eindhoven (een klein tentje bij de grote test-locatie) en vandaag kon ik op nog geen 250 meter van mijn huis terecht!

Een paar weken geleden las ik een bericht in het Eindhovens Dagblad dat de GGD popup priklocaties ging beginnen in een aantal omliggende dorpen. Volwassenen konden daar zonder afspraak terecht voor hun boosterprik. En een van die locaties was dus in Veldhoven (*) . Woohooo!!

Waarschijnlijk vanwege het popup karakter verliep het allemaal wat minder gestroomlijnd dan de voorgaande prikken. De ruimte was een beetje onhandig ingericht waardoor medewerkers ben bezoekers constant door elkaar liepen.

Bij binnenkomst werd ik opgewacht door een dame die vroeg of ik mijn vragenlijst al ingevuld had. Omdat ik dat al gedaan had kon ik het “invullen vragenlijst” tafeltje voorbij en moest ik meteen door naar de arts. Ik had namelijk ingevuld dat ik allergisch ben voor penicilline.

Na een lekker droge opmerking van de arts (“in de prik zit geen penicilline”) kon ik door naar de registratie. Ik had geluk want ik had mijn vorige prik gehaald op 19 november en dat is dus eigenlijk 1 dag korter dan 3 maanden, de minimale tijd die tussen de twee prikken zou moeten zitten. Gelukkig ging de arts akkoord en kon ik door naar de prikster. Deze zette mijn 2e Pfizer-prik in mijn arm en ik kon 15 minuutjes wachten aan een tafel. Mensen na mij besloten dat het ook wel lekker was om er een kopje koffie bij te nemen. De bar was toch open!

En zo ben ik dus weer genoeg beschermd voor de komende tijd. Ik las tijdens het wachten trouwens dat de 2e booster voor 70+ en kwetsbaren alweer eraan gaat komen. De stand Moderna-Pfizer staat nu op 2-2. Ik ben benieuwd wie na die 2e booster gaat ‘winnen’ 😀

(*) Beste GGD : Veldhoven is geen dorp!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welk getal maakt deze som correct? *