Bijna lente!

Ik stond vanmiddag even bij mijn bloembak en de lente komt er bijna aan: de bloembollen steken hun eerste kopjes boven de grond!

In de winter is er niet heel veel te zien in mijn bloembak. De twee soorten gras blijven natuurlijk het hele jaar (blauwig) groen en ook de winterheide geeft in de winter kleine witte bloempjes. Maar verder is alles in diepe rust.

Vanmiddag zag ik dat het boompje in het midden van de bak voorzichtig blaadjes aan het maken is. De natuur ontwaakt dus vond ik het nodig om ook de kruisbes-struik te snoeien voordat deze begint uit te lopen. Op een filmpje op YouTube zag ik dat ik 4 tot 5 takken moest overhouden om de struik luchtig te houden. Ik vond het eventjes lastig want dat betekende dat de halve struik weg zou moeten… Maar snoeien doet groeien! Dus een paar knippen met de snoeischaar later is mijn kruisbes klaar voor de zomer! Hopelijk krijg ik meer bessen dan vorig jaar want ik vond ze erg lekker.

Vervolgens heb ik nog even een klein rondje gedaan langs de andere plantjes in de bak. Het afgestorven spul van vorig jaar heb ik weggehaald en afgeknipt. En daar zag ik ze : de kleine groene en paarse puntjes van de bloembollen die ik twee jaar geleden de grond in geduwd heb. Ik weet eerlijk gezegd niet meer wat ik waar heb geplant, maar daar gaan we dit voorjaar achter komen.

Ik kan daar echt enorm van genieten om te zien hoe mijn tuintje weer tot leven komt!

P.S. Die hydrokorrels die je op de bovenste foto ziet zijn door een of andere hol-maker naar boven gegraven. Waarschijnlijk dacht het beestje een fijn plekje te hebben gevonden om de winter door te komen. Maar na een 30-40 cm graven hield de grond al op en waren het hydrokorrels.. Het beestje is volgens mij dus ook maar weer vertrokken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welk getal maakt deze som correct? *