Onder de 100!!

Woohooo… ik keek net naar mijn allernieuwste bloeduitslagen en mijn kreatinine-waarde is onder de 100 gezakt!

Als de nieren goed functioneren varieert de hoeveel kreatinine bij mannen tussen de 60 en 110 µmol/l en bij vrouwen tussen de 50 en 100 µmol/l.

NVKC.nl

Dat betekent dus dat mijn nieren functioneren binnen de normaal waarde. Met een nierfunctie van nu 64% ben ik echt dolblij!

Op 25 september 2013 kwam ik het ziekenhuis in met een kreatinine-waarde van 1661 en een nierfunctie van 2%. Ik voelde me belabberd, doodmoe, ik had totaal geen eetlust en mijn hoofd zat vol watten.
Nadat ik aan de dialyse ging verdween dat wattenhoofd (dacht ik) en had ik in ieder geval weer mijn oude eetlust terug. Wel was ik nog steeds erg moe maar dat is ook niet gek met nog steeds vervuild bloed (kreatinine stuiterde toen tussen 900 vlak voor dialyse en 300 net na dialyse).

Toen ik op 1 april 2015 getransplanteerd werd bleek dat mijn hoofd toch nog wel wat helderder kon en langzaam begon mijn kreatinine waarde te zakken. Omdat ik nogal wat complicaties had gehad bij de transplantatie waren we al blij met 200.. Maar daar zakte ik doorheen! Na een tijdje rond de 175 geschommeld te hebben zakte het een jaar of 3 richting de 125. Een jaar geleden zat ik net boven de 100.

En twee weken terug blijkt dus dat mijn kreatinine waarde onder de 100 gedoken is! Ik voel me de laatste maanden dan ook echt heel goed. De hoeveelheid nodige dutjes op de bank na het eten werd al steeds minder maar is nu echt nog maar zelden. Misschien scheelt het ook dat ik een paar kilo afgevallen ben.. Ik ga zodadelijk nog naar de nefroloog voor mijn kwartaalcheck. Ik zal het hem eens vragen…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welk getal maakt deze som correct? *