Cirque d’Ingrid

Herken je dat? Dat je het idee hebt dat je in een circus werkt en allerlei bordjes hoog moet zien te houden?

Dat is precies hoe afgelopen week ging. Ik was met 5 opdrachten tegelijk bezig en iedereen wil natuurlijk mijn aandacht hebben. In het begin van de week had ik mijn agenda nog redelijk afgeblokt met de grotere projecten maar vandaag was werkelijk de ene meeting met klant A uit en de andere meeting met klant B weer in.

Mijn opdracht waar ik 4 jaar geleden nog full time aan werkte heb ik inmiddels terug weten te brengen van 16 uur per week vorig jaar naar ongeveer 8 uur per week nu. De rest van het werk heb ik inmiddels overgedragen naar India.
Bij mijn andere grote klant (16 uur in de week) kreeg ik deze week te horen dat ik die 16 uur moet gaan delen met iemand die mijn backup gaat zijn. Heel fijn natuurlijk dat ik een backup krijg, dan kan ik ook een keertje op vakantie. Maar de klant verwacht misschien wel dezelfde productie die ik dus in minder uren moet gaan doen.

Deze backup gaat trouwens ook wat werk uit handen nemen waar ik eind vorig jaar mee bezig was en waar ik eigenlijk de tijd niet meer voor heb (toevallig eind vorig jaar wel omdat die eerste opdracht niet wilde dat ik na 10 december nog uren maakte). Dat betekent dat ik daar met wat overdracht bezig ben.

Verder heb ik nog steeds een oude SharePoint applicatie in beheer waar eigenlijk amper nog tickets op komen. Maar deze week was er een nieuwe patch geinstalleerd en die moest natuurlijk getest worden.

En dan is er nog een nieuwe klant waar ik samen met die backup die ik al eerder noemde aan ga werken. Op dit moment ben ik bij de voortgang vergaderingen totdat we toegang hebben naar die omgeving van de klant. En daarna gaat ook dat project van start.

Gisteren belde mijn manager op: of ik nog tijd had om buddy te zijn voor een andere collega die ook de overstap wil maken naar Power BI… Ach.. dat bordje kan er ook nog wel bij.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welk getal maakt deze som correct? *