Vervolg op de Recovac studie

Ik schreef al eerder dat ik meedoe aan een studie van het UMC Groningen naar de hoeveelheid antistoffen van nierpatienten na hun Corona vaccinatie.

Omdat de helft van de getransplanteerden niet of nauwelijks antistoffen had aangemaakt na vaccinatie heb ik een maand geleden een extra prik gekregen (geen booster, die dosis is kleiner).

In november kreeg ik ook de volgende thuis-prik-set toegestuurd met daarin de vraag of ik een maand na mijn 3e prik opnieuw bloed zou willen afnemen en opsturen. Ook deze keer zullen ze het aantal antistoffen in mijn bloed met mij communiceren.

Dat vind ik een goede ruil! Vandaag was het zover: Het was weer even schrikken toen het piepkleine mesje mijn vinger in (en weer uit) schoot maar daarna kon ik voldoende druppels bloed uit mijn vinger persen voor mijn bloedmonster. Dat zit nu in de envelop die ik later vanmiddag nog even in de brievenbus ga doen.

Ik ben heel benieuwd hoeveel mijn antistoffen nu zijn. Na mijn eerste twee vaccinaties had ik in ieder geval voldoende aangemaakt, dus daar ben ik wel blij om. Zou ik nu de 20.000 halen? We gaan het zien en ik hou jullie op de hoogte!

One comment on “Vervolg op de Recovac studie

  1. Mijn nieuwe uitslag is een klein beetje gezakt sinds de vorige uitslag. Het was 11597 en het is nu 10234 BAU/ml. Nog steeds ver boven de 300 wat de limiet is tussen voldoende en onvoldoende beschermd.