APK

In 3 dagen tijd 3 ‘medische’ dingen gedaan.. Ik kan er weer even tegen 🙂

Gistermiddag had ik een gesprek met een dietiste van het MMC Veldhoven. Ik was doorverwezen door mijn nefroloog omdat we toch willen proberen om mijn gewicht naar beneden te krijgen. Het was een goed gesprek en er kwamen dingen uit die ik eigenlijk wel wist (een boterham minder per dag, een schep aardappels minder per dag, geen tosti kaas-ham-kaas, maar een tosti kaas.. ). Maar het was ook wel fijn om te weten dat datgene wat ik eet goed is, maar dat ik nu nog mijn porties moet bekijken.

Gisteravond kreeg ik mijn griepprik. Dat is een jaarlijks terugkerend dingetje waar ik me zeker niet druk over maak. Dat prikje is wel zo ongelofelijk klein! Het enige is dat die vloeistof wat brand als het ingespoten wordt en dat ik daarna een paar dagen een pijnlijk plekje heb op mijn arm.

En tot slot ben ik vanochtend naar de tandarts geweest voor mijn half jaarlijkse controle. De gebruikelijke opmerkingen kwamen terug : poets/rag ook goed tussen je kiezen want daar bloedt het iets te snel. Verder hebben we gesproken over een mogelijke oplossing voor mijn kleine melktandje. Het melktandje begint na ruim 45 jaar een klein beetje te brokkelen. Dus er moet iets mee gebeuren. Een kroon is lastig want het tandje heeft niet veel wortel (het blijft een melktandje) dus de tandarts kan niet garanderen hoe lang dat goed blijft gaan. Een ets-brug (een neptandje die op mijn tanden links en rechts wordt vastgezet) is niet mooi. Een implantaat is afgeraden door de nefroloog in Maastricht. Een brug (3 neptanden waarvan de buitenste twee over mijn bestaande tanden – die eerst tot stompjes worden gemaakt- heen wordt gezet) kan ook, maar dan moet het melktandje al getrokken worden. Iets waar de tandarts ook niet zo’n fan van is en bovendien twijfeld of dat mooi is. Dus we gaan nu kijken of het mogelijk is om met vulling materiaal mijn melktandje wat aan te vullen. Op die manier kunnen we ook makkelijk kijken hoe het eruit komt te zien voordat we met een (ets)brug aan de slag gaan.

Nu ik mijn griepprik heb gehad kan ik trouwens ook een afspraak maken voor corona-vaccinatie nummer 3. De uitnodiging ligt al een paar weken hier in huis, maar je mag geen coronavaccinatie rondom je griepprik en de GGD kan maximaal 3 weken in de toekomst plannen. Maar binnenkort over die vaccinatie ongetwijfeld nog een blogje.