Zussenweekend : Abij Rolduc en Gaiazoo

Een nieuwe tradititie is geboren: mijn zus en ik gaan voortaan elk jaar op zussenweekend.

Ik ben gisteren teruggekomen van ons allereerste zussenweekend. De keuze van de globale locatie werd bepaald door de keuze om naar Gaiazoo te gaan. Ik ben vaker naar deze dierentuin geweest maar Sandra nog niet. Dat leek ons een leuke activiteit voor zaterdag. Daarna hebben we een hotel gezocht in de omgeving van Gaiazoo en daarbij vonden we Abdij Hotel Rolduc! Rolduc is in 1104 gestart als een klein kapelletje en is in de loop van de eeuwen uitgegroeid tot kleinseminarie (internaat voor jongens die een gymnasium opleiding volgden ) en later ook een locatie waar priesters werden opgeleid (grootseminarie). De abdij was een dorp op zich met een hoeve voor de verbouwing van eigen eten, een eigen waterbron (en dus een eigen brouwerij 😉 ) en wijnranken voor het maken van hun eigen wijn. In de jaren 70 heeft het bisdom Roermond een deel van de abdij laten verbouwen tot conferentiecentrum en hotel.

De kamers waar we in sliepen waren dus de oude slaapkamertjes van het internaat. De eetzalen waren nu de ontbijtzaal en het restaurant. De oude wijnkelders zijn bar geworden. De kamers waren prima, niet heel luxe maar schoon en netjes. Er was TV en WiFi en voldoende ruimte om te zitten. Het restaurant was voor mij misschien iets te exclusief alhoewel ik er wel lekker gegeten heb. De ontbijtzaal was ook eenvoudig maar het aanbod ruim voldoende. Ik vond vooral de ambiance prachtig! (zie hieronder de foto’s)

Op zaterdagochtend zijn we naar Gaiazoo gegaan. Het weer was fantastisch : een beetje fris maar wel met een zonnetje. We hebben rustig door het hele park gewandeld. Aan het einde van de middag waren we terug in het hotel. Tijd om even mijn benen omhoog te gooien en te relaxen. Blijkbaar heb ik niet de conditie om 5 kilometer te slenteren.

Zaterdag avond werd het heel even spannend.. rond 22:00 gingen ineens door het hele gebouw de brandmelders af! Ik heb mijn handtas met telefoon en portemonnee gepakt en ben net als alle andere gasten naar beneden gewandeld. Beneden aangekomen bleek het een storing te zijn maar de sirenes hebben nog een half uur door de kamers geloeid.

Zondagochtend zijn we uitgecheckt en hebben we nog een rondleiding door Rolduc gedaan. Je komt dan toch op plaatsen die je nog niet had ontdekt. En toen was het alweer tijd om naar huis te gaan. De tijd is voorbij gevlogen. Ik heb veel gewandeld en die laatste nacht kwam mijn lijf niet echt tot rust (sirene’s maken mij enorm onrustig) dus ik was doodmoe. Gelukkig heb ik vandaag nog een dagje vrij en kon ik lekker lang uitslapen.

Volgend jaar weer!

En dan de foto’s nog :

Rolduc

Gaiazoo