Wandelen over de Maasduinen

Afgelopen zaterdag ben ik met mijn zus gaan wandelen over de Maasduinen gevolgd door een lekkere lunch.

Eigenlijk hadden we het plan gehad om samen kerstkaarten te gaan knutselen (het was tenslotte Wereld kaartmaak dag) maar het weer was zo goed dat we besloten te gaan wandelen.

In de ochtend zijn we naar landgoed De Hamert gereden en hebben daar eerst een route van ongeveer 4 kilometer gewandeld. Gelukkig was de grond een beetje vochtig waardoor het duinzand wat vaster was. Ik vind het al pittig om duinen op te lopen, maar als het zand dan ook nog eens helemaal los is, dan vind ik het echt niet meer leuk. Het uitzicht bovenop de duin was vervolgens wel weer prachtig, dus dat maakte het gepuf en gehijg dan wel weer goed ;P

Na de wandeling zijn we doorgereden naar Arcen. Mijn zus had via SocialDeal een prima lunch geregeld : een flinke kom uiensoep vooraf gevolgd door een enorme uitsmijter (in mijn geval moeten de dooiers goed doorbakken zijn).

Het was tegen 15:00 dat we weer terug bij mijn zus waren. Ik had wat spierpijn in mijn kuiten en billen van het wandelen en mijn buik zat nog steeds vol van de lunch. We hebben nog even nagekletst en daarna ben ik weer terug naar huis gereden. Kaarten maken doen we volgende maand wel.