Collecteren voor de Nierstichting

Deze week is de collecteweek voor de Nierstichting. Voor het eerst collecteerde ik mee.

Afgelopen dinsdag en woensdag heb ik elk een straat in mijn wijk gelopen. Telkens ongeveer een uur werk. Het is dus niet eens heel veel werk, maar je moet er wel even voor van de bank komen.

Ik vond het leuk om te merken dat veel mensen de Nierstichting inmiddels wel kennen. Iedereen kent wel mensen met hartproblemen, kanker of astma in hun omgeving en dus zijn de Hartstichting, KWF Kankerfonds en het Longfonds bekende doelen. Maar de Nierstichting heeft volgens mij sinds Bart de Graaff en de donorshow ook heel wat bekendheid gekregen.

Mijn ergste ervaring : je belt aan.. je ziet een vrouw door het raam gluren wie er voor de deur staat. Ze gaat terug in haar stoel zitten en kijkt stoicijns vooruit naar de TV alsof ze niks gehoord heeft.
Ik doe de moeite om te collecteren. Doe dan de moeite om naar de deur te lopen en te zeggen dat je geen geld wilt geven. Want dat laatste vind ik niet erg. Natuurlijk haal ik graag veel op maar ik kan niet bepalen dat mensen geld moeten geven.

Als je trouwens nog wat wilt geven op mijn persoonlijke collectepagina : Klik op deze link en maak wat over. Heel erg bedankt!

Zodra ik weet hoeveel ik bij elkaar gecollecteerd heb, dan laat ik dat weten!

One comment on “Collecteren voor de Nierstichting

  1. Het heeft even geduurd maar de uitslag is binnen. Ik heb in totaal 107.04 euro opgehaald (waarvan 41.04 euro via de collectebus). Alle donateurs heel erg bedankt! Volgend jaar doe ik weer mee.