Peter is geopereerd

Afgelopen maandag was het zover : Peter kreeg zijn liesbreuk-operatie.

We zijn inmiddels een paar dagen verder dus bij deze een overzicht van de afgelopen dagen.

Maandagochtend heb ik Peter om 11:15 bij het St. Anna ziekenhuis in Geldrop aan de hoofdingang uit de auto gezet. Ik mocht namelijk niet mee naar binnen (corona-regels). Een beetje teleurstellend, maar het is niet anders.
Iets over 16:00 werd ik gebeld door het ziekenhuis: De operatie was goed gegaan, Peter had gegeten en gedronken dus hij mocht weer opgehaald worden. Toen mocht ik dus wel naar binnen ..
Peter liep al vrij soepel en alles leek mee te vallen. Maar ‘s avonds bleek dat het gas wat in zijn buik was achtergebleven na de kijkoperatie toch nog voor behoorlijk wat druk zorgde wat weer pijnlijk was. Inclusief pijnstilling heeft Peter die nacht bijna niet kunnen slapen.

Dinsdag ochtend was het eerste optimisme van vlak na de operatie dus weg. Zoals voorgeschreven moet ik Peter nog helpen met het aan- en uittrekken van zijn sokken en zijn broek. Hij mag namelijk niet bukken. De komende dagen loopt hij ook op slippers of klompen waar hij zo in kan zodat hij zijn schoenen niet hoeft te strikken. Ook mag hij maximaal 1 kilogram tillen en dat is niet veel. Dus een volle fles cola oppakken om een glas in te schenken mag ook nog even niet. Het gas in Peters buik is al een heel stuk verdwenen en dus gaat liggen weer beter. Peter heeft veel geslapen op de bank maar dat was ook niet zo gek na een slapeloze nacht. Die avond gaat hij ook weer op tijd naar bed.

Woensdag blijkt dat Peter een aantal uren goed heeft kunnen doorslapen, maar de tweede helft van de nacht de wondjes (3 kleine sneetjes rond zijn navel) en het matje wat in zijn liesbreuk is geplaatst hem toch nog ‘knepen’. Maar met de nodige pijnstilling lijkt het draaglijk te zijn. Het lopen gaat alweer wat soepeler. Peter besluit mee te gaan naar de supermarkt om er even uit te zijn. Het winkelwagentje is zijn rollator waarop hij kan steunen. Hij mag natuurlijk nog steeds niet bukken of tillen dus ik doe verder de boodschappen. Ik hoef alleen het karretje niet te duwen 🙂
Die avond gaan we weer vroeg naar bed.

Het is nu donderdag ochtend. Ik heb net mijn thuiszorg-activiteiten weer gedaan : sokken en broek aandoen. Peter heeft de hele nacht doorgeslapen. Hij mag vandaag ook weer douchen, dus daar moet ik hem nog even bij helpen (sokken en broek moeten weer uit). Ik weet nog van mijn operatie dat douchen heel erg fijn is als je dat een aantal dagen niet hebt mogen/kunnen doen. Daar knapte ik toen echt van op. Hopelijk heeft Peter dat ook.

De komende dagen zal het elke dag een stukje beter gaan. Totdat hij weer fit genoeg is om naar het werk te gaan na ruim 3 maanden thuis te hebben gezeten. En dan wordt het hier weer een normale huishouding 🙂