Gezinsuitbreiding

Afgelopen dinsdag zijn we 2 jonge cavia’s gaan halen. Eentje voor onszelf en eentje die mijn nichtje Doris graag bij hun cavia’s erbij wilde hebben.

Doris had laatst al eens gevraagd of een van onze cavia’s misschien een nestje wou hebben zodat ze ‘nieuw bloed’ in hun cavia-populatie zouden krijgen. Maar daar hebben we een mannetje voor nodig. Ondertussen waren wij al aan het rondkijken of er ergens een nestje cavia’s was. Deze vonden we via Marktplaats in Veulen (klein plaatsje in Limburg).

Doris ging bijna op vakantie, dus mocht hun nieuwe cavia’tje ook wel even bij ons blijven. En zo gingen we naar Limburg, kozen daar 2 leuke cavia’s uit (eentje met een just-out-of-bed-look en een meerkleurige gladhaar met bruine pootjes voor en witte achter) en gingen weer naar huis. Diezelfde avond hadden we nog geen idee welke van de twee we zouden houden en welke weg zou gaan.

Ze zaten samen met onze huidige twee cavia’s in de buitenren. De ‘borstel’ was nog erg bang en bleef veel in de buurt van de oudere cavia’s. De ‘gladhaar’ was veel nieuwsgieriger en ging vrijwel meteen op onderzoek uit.

Uiteindelijk hebben we besloten dat wij geen keuze maken, maar de oudere cavia’s laten kiezen welke van de twee jonkies het beste bij hen past. Het is geen directe ruzie, maar eentje gaf gisteren duidelijk meer irritatie dan de andere. Dat kan vandaag weer helemaal anders zijn vandaar dat we het nog een aantal dagen aankijken. We hoeven eigenlijk ook pas echt te kiezen als Doris weer terug is van vakantie 🙂