Puppies knuffelen

Ongeveer 6 weken geleden kreeg de hond van mijn nichtje Doris 9 puppies. Dus werd het hoog tijd om ze eens te komen knuffelen!

Toen ze net geboren waren was ik al eens op bezoek geweest, maar toen waren ze nog te klein om te knuffelen. De oogjes waren nog niet eens open.

Deze keer waren de pups al flink gegroeid! Toen we bij Doris en Erik binnen kwamen waren ze nog diep in slaap, dus hebben we ze maar laten slapen. Een half uurtje later kwam er geluid uit de keuken. Ze waren wakker en hadden honger!

We hebben even gekeken hoe ze hun buikjes vol aten van de brokjes en daarna hebben we meegeholpen om de pups naar het grasveldje buiten te dragen. Want na slapen en eten volgt activiteit nummer 3 : plassen en poepen. Vlak daarna gevolgd door activiteit nummer 4: Spelen!!

De pups waren vol energie en speelden en ravotten met elkaar, ze hingen aan mijn schoenveter en kauwden op Peters vingers. Het was goed om te zien dat moeder Zazu ook weer energie had en vrolijk mee speelde.

En toen bleek dat een half uurtje buiten spelen voor puppies van 6 weken toch wel vermoeiend was… tijd voor een slaapje! Toen we uiteindelijk weer weg gingen waren ze allemaal weer in diepe slaap.

Al met al vond ik het heel leuk om te kunnen knuffelen met de puppies. En om hun blote buikjes te kriebelen en de beroemde puppie-bek te ruiken. Volgens Peter is dat een geur die heel specifiek is voor puppies. Een volgende keer dat ik op bezoek kom zijn alle puppies waarschijnlijk al weg. Ze zijn namelijk allemaal al besproken.

En voor wie geen genoeg kan krijgen van puppies (zoals ik) zijn hier nog wat meer foto’s :