Werk werk werk

Dag 1 na mijn vakantie.. En alles loopt weer door elkaar.

In het begin van de maand begint de hele facturatie-cyclus opnieuw en dus liggen er weer stapels met klusjes die gedaan moeten worden : allerlei Excel en CSV bestanden moeten geimporteerd met SSIS, data moet verwerkt worden in SQL Server en de eerste nieuwe invoice regels kunnen alweer geexporteerd worden naar Excel. Gelukkig wordt het meeste door mijn Indische collega gedaan, maar ze heeft geregeld vragen waardoor ik steeds moet schakelen.

Verder ben ik nog steeds bezig om met SSIS scripts data vanuit een API op te halen en deze in een database te zetten. Hier ben ik al vanaf februari mee bezig en vlak voor mijn vakantie leek het erop dat ik _eindelijk_ alle velden via de API binnen kreeg. De leverancier van de API was trouwens de reden waarom ik die velden niet kreeg. Vandaag moest ik dus mijn code goed testen in de hoop dat ik deze week nog kon installeren en deze opdracht afsluiten. Conclusie na 2 uur testen: alle velden zijn aanwezig maar in oudere records krijg ik encrypted data te zien in plaats van leesbare data. Iets in de API is dus nog niet goed… Terug naar de leverancier van de API en hopen dat ik vlug kan installeren.

Dan is er nog mijn PowerBI klusje waar ik in mei een Proof of Concept had gebouwd. Twee dagen voor mijn vakantie worden ze daar wakker en willen ze mijn Proof of Concept gaan uitbouwen naar productie. Prima.. maar na mijn vakantie! Dus de eerste meetings daarvoor zijn ook al weer gepland.

Mijn nieuwe PowerBI opdracht die ik een paar weken voor mijn vakantie was gestart doet het gelukkig nog rustig aan. Morgenvroeg ga ik daar weer mee verder. Alleen moet ik daarvoor 8 uur per week maken en ik ben vrijdag alweer vrij…

Mijn 60 mailjes in mijn mailbox waren vanochtend trouwens gelukkig vlug weggewerkt. Maar ik ben nu helemaal kapot… Vakantie is heerlijk, maar daarna beginnen valt toch elke keer weer tegen. Vanavond niet schieten, maar vroeg naar bed!

Photo by Johnson Wang on Unsplash