Gadget : Vivoactive 4S Smartwatch

Mijn vorige Garmin smartwatch (een Vivosmart HR) begon slijtage te vertonen. Tijd voor een nieuwe smartwatch dus!

Toen ik laatst het kapotte bandje van mijn Vivosmart HR wilde verwisselen bleek dat een van de ‘nokjes’ van het horloge deel waar het schroefje van het bandje in moet afgebroken was. Het bandje zit dus nog maar aan 1 schroefje vast en ik heb zo’n vermoeden dat dat niet lang goed blijft gaan. Bovendien is de batterij niet meer wat hij geweest is.

Mijn nieuwe smartwatch is ook weer van Garmin. Ik vind hun software goed en door weer een Garmin te nemen kan ik gewoon overstappen naar mijn nieuwe gadget en alle historische gegevens blijven bewaard. Dit keer heb ik wel gekozen voor een vorm die meer lijkt op een klassiek horloge. Het beeldscherm is natuurlijk volledig digitaal maar je kunt er dus wel een ‘ouderwetse’ klok-schermpje op draaien. Ik heb trouwens gekozen voor de S variant van de VivoActive 4. Die is wat kleiner van formaat. Al vind ik het nog steeds best een groot horloge.

De komende tijd moet ik waarschijnlijk wat gaan rondneuzen op Garmin IQ – de app-store van Garmin. Er staan vast leuke apps op die ik op mijn horloge wil hebben. Standaard worden mijn passen, mijn slaap, mijn hartslag en zelfs mijn ademhaling al gemeten. Er is zelfs een ‘body-battery’ die zou aangeven hoeveel energie ik nog heb. Maar misschien zijn er nog meer handige dingetjes.

Morgen komt hopelijk het beschermde hoesje voor het beeldscherm. Het zou zonde zijn als ik er meteen een kras op zou maken. Nog even geduld hebben met dragen dus totdat ik het hoesje eroverheen heb.