Kasteeltuinen Arcen

Afgelopen zaterdag ben ik met mijn zus naar de Kasteeltuinen in Arcen geweest.

De laatste keer dat ik daar geweest ben is volgens mij 20 jaar geleden, dus ik kon me er niks meer van voorstellen. Mijn zus had korting voor de entree waardoor het me wel leuk leek om daar weer eens te gaan wandelen.

Omdat ik het laatste anderhalf jaar al niet zoveel meer gewandeld heb en de laatste weken al helemaal niet meer omdat Peter vanwege zijn liesbreuk niks kan, dacht ik dat ik het niet vol zou kunnen houden om het hele park door te wandelen. We zouden wel zien.. er waren genoeg bankjes om te gaan zitten als dat nodig was.

En wat bleek ? We zijn al slingerend vanuit de ingang (linksonderaan op het plaatje), langs het kasteel, door de kleine tuintjes van het Rosarium gewandeld. Daarna zijn we doorgestoken naar de beeldentuin en door het schaduwrijke Lommerrijk kwamen we uit bij het Bergpaviljoen. Dat was ongeveer 3 kilometer maar daar had ik niet veel van gemerkt omdat we heel rustig liepen en we natuurlijk ook veel stilgestaan hebben om bloemen te ruiken of beelden te kijken.

Het was warm dus het was wel even fijn om daar op het terras van het Bergpaviljoen een drankje te nemen bij de grote waterval. Na het drankje zijn we verder gewandeld door de bergtuin om via de Casa Verde (kassen met subtropische planten) al slingerend langs allerlei voorbeeldtuinen terug te komen bij het Rosarium waar we de andere helft hebben bekeken.

Tot slot zijn we nog even in het kasteel gaan kijken. Uiteindelijk hebben we ongeveer 2.5 uur rondgebracht op het terrein. Als afsluiting zijn we ook nog Arcen in gewandeld en daar hebben we in een restaurantje heerlijk gegeten. De auto kon op het parkeerterrein van de Kasteeltuinen blijven staan. Bonus: op de terugweg bleek de slagboom open te zijn dus ik heb het parkeermuntje niet hoeven gebruiken. Die kan Sandra een volgende keer gebruiken.

Hieronder een impressie van de dag in foto’s :

Inmiddels heb ik trouwens wel spierpijn in mijn kuiten. Ineens een dag van 8 kilometer lopen is toch wel veel 😀

One comment on “Kasteeltuinen Arcen