Natuur op 2 m2

Onze plantenbak is ongeveer 2 bij 1 meter in oppervlakte. En ik kijk er graag naar!

Niet alles staat al in bloei want ik heb vorig jaar bewust gekozen om ook een herfstbloeier (herfstasters) en zelfs een winterbloeier (erica/heide) in de bak te zetten. Maar ook deze planten zijn op dit moment al mooi om te zien.

In het voorjaar hadden we al tulpen en narcissen. Daarna was het even rustig wat kleur betreft, dus ik moet even kijken of ik nog iets wil veranderen volgend jaar. Misschien moet ik nog een vaste plant met bloemen zoeken die bloeit in de periode tussen april en juli.

Ik heb namelijk aan 1 kant van de bak in het voorjaar wilde bloemen gezaaid, maar dat is niet zo’n heel groot succes. Er staan nu wel allerlei leuke bloemetjes in bloei, maar het is niet dichtbegroeid of zo. En dat is de rest van de bak inmiddels wel.

Ik denk er nog even over na wat ik met die wilde bloemen wil gaan doen. misschien laat ik ze gewoon zitten en plant ik er eind van het jaar/begin volgend jaar gewoon een plant bij. En dan zoeken ze maar uit wie waar uit de grond wil komen 😀

Heb je trouwens een ideetje welke voorjaarsbloeier ik er nog bij kan zetten (vaste plant, max 50 centimeter hoog, houdt van volle zon) dan hoor ik het graag!

One comment on “Natuur op 2 m2

  1. Werd ik altijd heel blij van: kievitsbloem! Ik heb ooit een foto laten zien aan anderen van deze bloem en ze dachten dat hij was gephotoshopt. Het is namelijk een bloem en een geblokte print.