YouTube : mijn favoriete YouTube kanalen

In deze post wil ik jullie mijn 5 favoriete YouTube kanalen laten zien.

Jullie weten dat ik graag kaarten knutsel, het zal jullie dus niet verbazen dat ik vooral op kaart-maak-kanalen geabonneerd ben.

Prulleke Creaties
Het YouTube kanaal van mijn upline bij Stampin’Up! Ze post ongeveer 2-3 keer per week een filmpje met daarin een kaart of een tip. De filmpjes duren tussen de 10 en 20 minuten en zijn dus ideaal om even tijdens lunchtijd te kijken.

SamenStempelen
Dit YouTube kanaal is van een nederlandse moeder en dochter die allebei Stampin’Up! demonstratrice zijn. Wekelijks doen ze een YouTube Live video opt dit kanaal maar in hun eigen persoonlijke kanalen zijn ze ook vrij actief.

K Werner Design
Ik vind Kristina Werner een amerikaanse papier-kunstenaar. Ik noem haar zo omdat ze niet alleen kaarten maakt, maar ook fantastisch mooi kan tekenen/schilderen en haar handlettering is ook geweldig. Ze post ongeveer 4 keer per week een filmpje. Ze ontwerpt stempels voor Simon Says Stamp, een amerikaans bedrijf dat stempels en andere hobby-spullen verkoopt (een beetje zoals Pipoos hier in Nederland). Veel van haar producten komen dus ook van Simon Says Stamp af, maar dat maakt niet uit. De inspiratie die ik daar op doe kan ik vaak wel vertalen naar andere producten. Ga vooral vanaf half oktober naar haar You Tube kanaal, dan heeft ze een 25 afleveringen durende ‘Holiday Card Series’ waarin ze kerstkaarten maakt. Ik denk dat ik die al volg sinds haar eerste serie in 2009.

Jennifer McGuire Ink
Jennifer is een amerikaanse kaartmaakster die vooral veel technieken laat zien om kaarten te maken. Dat doet ze niet met Stampin’Up! producten maar ze gebruikt allerlei andere merken. Ik verbaas me telkens weer van de nieuwe technieken die ze bedenkt en ik raak er erg door geinspireerd!

Bart de Pau
Dit kanaal heeft helemaal niks met kaarten te maken. Bart geeft online les in de Nederlandse taal. Het leuke is dat hij in zijn filmpjes niet-nederlanders vraagt over nederlandse woorden, gezegden en gebruiken. Ik vind het erg grappig om te zien wat deze buitenlanders van Nederland, nederlanders en de nederlandse taal vinden.