Voorlopige resultaten Recovac studie

Er is nieuws van de Recovac antistof studie waar ik aan mee doe, maar het is niet heel positief.

Ik kreeg zonet een mailtje met daarin de eerste voorlopige resultaten van het Recovac onderzoek:

Er lijkt tot dusver een verminderde antistof aanmaak te zijn in ongeveer de helft van de niertransplantatie patienten. … We zullen de uitslag van uw antistof meting zo spoedig mogelijk delen zodat u weet of u gereageerd hebt op de vaccinatie. … Als u geen antistoffen hebt aangemaakt na vaccinatie dan komt er een optie om mee te doen aan onderzoek of een extra vaccinatie werkzaam is. Dit onderzoek wordt op dit moment voorbereid.

Nou.. daar werd ik dus niet heel blij van. Er is blijkbaar een behoorlijk grote kans dat de vaccinaties bij mij geen (of onvoldoende) effect hebben gehad. Op zich vind ik het niet erg om nog een vaccinatie te gaan halen want zo’n prikje doet me niks. Maar als 2 vaccinaties geen effect hadden, waarom zou die derde dan wel werken?

En wat als ik inderdaad niet voldoende antistoffen heb aangemaakt, zelfs niet na een derde prik. Moet ik dan de rest van mijn leven bang zijn dat ik Corona oploop? Of voortaan maar met een mondkapje rond blijven lopen?

Ik hoop maar dat ik bij die andere helft hoor. Dan moet ik nog steeds voorzichtig zijn want het hebben van antistoffen beschermt me niet van een besmetting. Maar als ik besmet zou raken, dan is de kans dat ik heel ziek word (of zelfs eraan sterf) in ieder geval een stuk lager.

Voorlopig dus toch nog maar met een mondkapje op blijven rondlopen ook al wordt de mondkapjes plicht binnenkort opgeheven.