Spelletjesdag

Eigenlijk zou ik vandaag spelletjesdag hebben samen met Stefan in de mancave van Cor. Maar Cor werd ziek….

… Dus ben ik vanochtend naar zuid-Limburg gereden voor een spelletjesdag met Stefan. Verder naar zuid-Limburg ging trouwens bijna niet.. 400 meter verder was het Belgie! 😀

Omdat we maar met z’n tweetjes waren hebben we dus een aantal spellen gedaan die leuk zijn om met 2 personen te spelen.

We zijn begonnen met Pandemic (zie hierboven). Dat is een cooperatief spel waarbij er over de hele wereld allerlei ziektes uitbreken die je gezamenlijk moet zien te genezen voordat de hele wereld besmet is. Dit spel is eigenlijk niet geschikt voor 2 personen maar we hebben elk 2 rollen gespeeld, dus eigenlijk alsof we met z’n vieren waren. Omdat het een cooperatief spel is, is dat geen probleem.

Tzolkin

Daarna zijn we verder gegaan met Tzolkin. Ook dat spel is waarschijnlijk leuker met meer dan 2 personen, maar het was prima te spelen met 2 omdat er wat blokkades worden neergelegd alsof er een derde en vierde speler meededen. Tzolkin is een zogenaamd worker-placement game. Je hebt ‘werkers’ die je op het bord moet plaatsen en waarmee je graan of grondstoffen kunt verbouwen/maken waarmee je weer gebouwen of technologie kunt kopen.

In de tijd dat de lasagne in de oven opwarmde hebben we weer een cooperatief kaart-spel gespeeld. Het was een kleine demo van een spel wat ik anderhalf jaar geleden gekregen had op de spellenbeurs in Essen. Het spel heet Unlock! en het is een escape room spel met kaarten. Je had ook een telefoon-app nodig om de code in te voeren. Ik heb het nu gespeeld, dus voor mij is het niet meer leuk om nog een keer te spelen. Maar ik wil het best nog een keertje als spel-leider spelen met de HIO-spellen-groep. Overigens hebben we dus alleen de demo gespeeld. In de volledige versies zitten telkens 3 escape room avonturen per doos.

Tot slot hebben we nog het kaartspel Puerto Rico gespeeld. Dit was een erg tactisch spel wat op zich vrij eenvoudig was maar waar je al vlug hard moest gaan nadenken.

En toen was het ineens 8 uur later! Ik heb me dus prima vermaakt met deze spellen. Hopelijk is Cor snel weer beter en dan plannen we gewoon weer een dagje spellen in. Maar dan met Cor erbij!