De uitslag.

Dinsdag liet ik al weten dat ik Peter weg had gebracht had naar zijn vaccinatie. Hieronder lees je waarom.

Peter heeft al een week of 2 pijn in zijn rechterzij/heup/onderrug. In eerste instantie leek de pijn uit zijn nierstreek te komen dus dachten we dat het nierstenen zouden zijn. Na een heel weekend veel water drinken kon hij pas naar de huisarts. Daar bleek dat het geen nierstenen konden zijn want er zat geen bloed in zijn urine.

Uit verder onderzoek bleek dat het waarschijnlijk een liesbreuk zou zijn, maar zeker weten deden de huisartsen (ja, de huisarts had een collega erbij gevraagd) het niet. Dus een echo moest de definitieve diagnose geven. En die echo was vandaag.

Afgelopen dinsdag – toen Peter zijn prik ging krijgen – moest ik hem dus brengen want hij kan niet lang lopen/staan. En dus moest hij in een rolstoel. Op zich handig, want daarom hoefden we niet zo ver te lopen vanuit de parkeerplaats naar de vaccinatie-locatie.

En wat is de definitieve diagnose na de echo: het is inderdaad een liesbreuk. Maandag zal Peter waarschijnlijk gebeld worden door de huisarts en dan wordt besproken hoe nu verder. Het zal ongetwijfeld een operatie worden, want de pijn blijft. En na die operatie mag Peter nog een week of 6 niet bukken en tillen. Dus voorlopig zit hij nog wel eventjes thuis.