Omelet met kruiden uit eigen tuin

In mijn bloembak groeit sinds kort ook een echte maggi-plant (Lavas). Ernaast staat de bieslook mooi in bloei. Lekkere kruiden voor in de omelet!

Sinds ik besloten had dat ik een grote bloembak in onze tuin wilde hebben wist ik al dat er ook een kruidenhoekje in moest komen. Vanwege plaatsgebrek kon dat geen grote hoek worden, maar bieslook moest er zeker in. Dat is lekker over (room)kaas, door ei of bij de gebakken aardappels.

De maggi-plant moest er ook in. Door deze plant te gebruiken in mijn soep hoop ik dat hij nog zoutarmer kan. Maar de blaadjes zijn ook erg lekker door de omelet.

Gisteren en vandaag heb ik dus een eitje geklutst met een beetje melk. Daarna heb ik 2 stengels bieslook en ongeveer 8 blaadjes lavas fijngesnipperd en door het eimengsel geroerd. Beetje boter in de pan laten smelten, eimengsel erin en aan beide kanten even bruin bakken. Heerlijk op een boterham!

Overigens zal ik volgend jaar de bloemen eerder uit de bieslook knippen.. Alle energie is nu naar de bloemen gegaan waardoor ik wat minder loof heb. Maar dat komt nog wel goed dit jaar.