Het nut van steunzolen

De laatste tijd liep ik binnenshuis weer wat meer op mijn sloffen. Met al dat thuiswerken en Corona hoef ik zeker niet dagelijks naar buiten en dus had ik soms de hele dag alleen sloffen aan. Totdat mijn voeten begonnen te protesteren!

Inmiddels ruim 2 jaar geleden heb ik via de podotherapeut steunzolen aan laten meten omdat ik geregeld last had van mijn voeten. Vooral na langdurig staan maar ook na een flinke wandeling.

Nadat ik de laatste weken weer veel op mijn sloffen had gelopen begon de pijn in mijn hiel weer terug te komen. Ik had niet direct aan mijn steunzolen gedacht maar na een dagje op mijn gewone schoenen was de pijn weer een stuk minder. En toen viel het kwartje.

Blijkbaar is het dus belangrijk dat ik dagelijks mijn steunzolen draag. Een dagje op iets anders (slippers op een zomerse dag) moet kunnen maar mijn steunzolen kan ik niet meer missen!

Vanmiddag ga ik trouwens ook nog naar de pedicure. Dan wordt de teennagel die graag mijn grote teen in wil groeien weer goed geknipt en krijg ik aan het einde altijd een kleine voetmassage… Heerlijk vind ik dat!