Mijn Moderna prik 2

Vanochtend was het zover : prik 2 van mijn Corona vaccinatie!

Omdat mijn shunt officieel dicht zit moest ik gisteren in het ziekenhuis van Maastricht bloed laten prikken bij de normale bloedafname. En omdat ik niet voor niets die shunt had (ik heb hele dunne aderen) had ik gisteren al de nodige prikken gehad. Veel van die prikgaatjes zijn in de loop van gisteren flinke, pijnlijke bloeduitstortingen geworden.

De vaccinatie van vandaag kon er dus ook nog wel bij! Omdat de shunt dus dicht zat mocht de vaccinatie ook in mijn linkerarm. De vorige keer had ik best wel veel last van mijn schouder na de vaccinatie en ik slaap graag op mijn rechterzij. Dus deze keer heb ik voor mijn linkerarm gekozen.

Na de prik moest ik nog een kwartiertje wachten en daarmee was mijn vaccinatie klaar!

Nu ik mijn 2e vaccin gekregen heb ben ik ook interessant voor het UMCG in Groningen. Zij doen onderzoek naar de effectiviteit van vaccinaties bij nierpatienten. Ik heb me dus ingeschreven voor dat onderzoek en zal in de komende 2 jaar in totaal 3 keer wat drupjes bloed moeten prikken uit mijn vinger en opsturen naar Groningen. Dat bloed wordt onderzocht op antistoffen tegen corona. Ook moet ik 3 keer een vragenlijst invullen (waarschijnlijk of ik besmet ben geweest en wat daarvan de gevolgen waren). Naast het feit dat ik daarmee de medische wetenschap help, krijg ik zelf na 6 maanden te horen hoe mijn afweer tegen corona is in vergelijking met gezonde mensen. Alleen dat is voor mij al een reden om mee te doen!

Maar over dat onderzoek lees je waarschijnlijk meer zodra ik daarvoor in actie moet komen.