Op zoek naar een leuke camping

Nu ik mijn eerste Corona vaccin heb gehad (en binnenkort ook mijn 2e) en het kabinet spreekt over versoepelingen durf ik ook weer te denken aan een zomervakantie.

Anderhalf jaar geleden haalden we onze nieuwe vouwwagen op. Die winter hebben we hem niet meer gebruikt maar ik had alvast voorpret met plannen waar we in 2020 allemaal heen zouden gaan. Weekendjes dicht in de buurt of langere weekenden wat verder weg.

Verder dan plannen kwamen we in 2020 niet. Corona kwam ertussen, grenzen gingen dicht. Het leek ons niet veilig om op vakantie te gaan en bovendien kon je ter plaatse toch niet veel meer doen dan bij je tent zitten. Bovendien : vrijwel elke kampeerplaats was bezet omdat niemand naar het buitenland mocht en iets in Nederland had geboekt.

En dus bleef onze vouwwagen in de stalling met het matras nog steeds in het plastic. Maar dit jaar moet het gaan gebeuren! Ik zit al met veel zin rond te zoeken naar een camping die wij geschikt vinden. En dat is nog best lastig, want we hebben nog wel wat wensen:

  • De plek moet ruim zijn (minimaal 100 m2) zodat er plek is voor onze vouwwagen, Priscilla’s bijzettentje, onze auto en nog wat ruimte om in/uit de zon te zitten.
  • Er moet schaduw zijn. Het liefst in de ochtend zodat we niet ons bed uit stomen
  • We willen prive-sanitair bij de vouwwagen. Dus geen sleutel waarmee je je eigen hokje in het sanitair gebouw kunt openen.
  • De camping mag niet te groot zijn. We houden van rust.
  • Het liefst is de camping niet te ver weg. Ergens in het gebied van Drenthe tot Luxemburg en van de Noordzee tot het Sauerland.

Natuurlijk willen we ook nog goed weer, maar dat is natuurlijk niet vantevoren te plannen. Daarom hoop ik dat Spanje, Frankrijk, Italie en Tsjechie weer hun grenzen openen voor toeristen want dan weet ik dat veel vouwwagen-eigenaren weer die kant op gaan waardoor er meer plek is voor ons om alsnog onze camping te boeken als de weersvoorspelling goed is.

Mocht je nu een leuke camping weten die voldoet aan de beschrijving hierboven, laat het maar weten in het commentaar hieronder!

Photo by Amy Reed on Unsplash