Uit de soepmaker: Japanse Noodlesoep

Toegegeven, niet alles komt uit de soepmaker deze keer. Maar het was wel lekker!

De basis van de soep is een zak japanse wokgroente met kastanje champignons en peultjes. Ik heb een halve zak even op de snijplank gelegd zodat ik de grote stukken groenten eerst nog wat kleiner kon snijden. Ook heb ik ongeveer 100 gram gerookte kipfilet in blokjes gesneden.

Toen dat klaar was kon ik beginnen : eerst een flinke scheut olijfolie in de soepmaker (dan blijven de rest van de ingredienten niet plakken aan de bodem plus je krijgt van die lekkere ‘vetogen’ als de soep klaar is.

Daarna de kleiner gesneden groenten erin, de blokjes gerookte kipfilet en een zoutarm kippenbouillonblokje erbij en de soepmaker daarna tot het MAX-streepje vullen met water. De deksel gaat op de soepmaker en je stelt hem in op ‘Chunky soep’. Dan pureert de soepmaker niet en krijg je dus geen gebonden soep maar blijven de stukjes groenten en kip nog gewoon zichtbaar.

Na 18 minuten was de soep klaar. Ik heb een blokje noodles in een soepbord gelegd en heb daar de kokendhete soep overheen geschept. Na 4 minuutjes wachten waren de noodles gaar. En ik had de dag ervoor al eitjes gekookt dus ik heb 1 eitje in partjes gesneden en bij de soep gelegd.

Tadaaa : een flinke lunch-soep! Ow.. en de rest van de soep heb ik de dag erna weer opgewarmd tot het kookpunt voor nog zo’n flinke portie noodlesoep.