TV: De Verraders

Al drie afleveringen hebben Peter en ik deze nieuwe TV serie van RTL4 gekeken. En ik vind het toch spannend!

Het spel stelt eigenlijk niet zo heel veel voor : Je stopt 18 BN’ers in een limburgs kasteel waarvan de winnaar 50 kg zilver kan winnen. De presentator (Tijl Beckand) heeft in de eerste aflevering 3 BN’ers aangewezen als Verraders. Als kijker weet je dus wie dat zijn. De andere 15 kandidaten zijn de Getrouwen en zij proberen te Verraders uit het spel te stemmen in een stemronde waar alle deelnemers aan het einde van de dag aan mee doen. ‘s Nachts kiezen de Verraders ook nog iemand die die nacht ‘vermoord’ gaat worden en dus ook het spel moet verlaten.

Maarja.. wie zijn dan de verraders? Overdag spelen alle deelnemers spellen om het zilver te verdienen.. Saboteren heeft geen zin want ook Verraders zouden de eindpot kunnen winnen.

Kortom : het is van begin tot einde een psychologisch spel waarbij er een heleboel gekonkeld en gelogen wordt. Er zijn inmiddels al 6 Getrouwen weggestemt/vermoord, en het net rond de Verraders sluit zich.

Dit programma wordt op zaterdag iets over half 10 in de avond uitgezonden, dus wij nemen het op en kijken het op zondagavond. Ik kan niet wachten tot de volgende aflevering!

[update: er is al een tweede seizoen aangekondigd! Jeeej!!]