En toen hadden we nog 2 zebravinkjes

Gistermiddag vonden we een van onze zebravinkjes dood onderin hun kooi. We dachten dat het wel het mannetje zou zijn, maar het is weer een vrouwtje.

In februari 2016 kochten we een koppeltje zebra vinkjes. Het vrouwtje van dat koppeltje is in de zomer van 2017 overleden. We hebben toen 2 nieuwe vrouwtjes gekocht omdat we dachten dat het mannetje nu ook wel vlug zou overlijden en dan hadden we in ieder geval weer twee vogeltjes.

Deze twee nieuwe vrouwtjes waren nogal verschillend van lichaamsvorm. En dus noemden we het mannetje Jan (van Dokter Jan Pol, die nederlandse dierenarts in de VS), Brenda (de stevige vrouwelijke dierenarts bij dr. Pol) en Emily (de slanke vrouwelijke dierenarts bij dr. Pol).

Omdat onze Brenda en Emily geregeld Jan verzorgden plukten ze hem bijna kaal op zijn hoofd, nek en rug. Met zijn kale kop begon onze Jan steeds meer op de dr. Pol te lijken! Maar gisteren is dus Brenda overleden. Heel voorzichtig hopen we nu dat Jan weer veren krijgt op zijn koppie.

Ik denk dat we binnenkort misschien toch weer een stel nieuwe vogeltjes erbij moeten kopen. Een zebravinkje wordt gemiddeld 4-5 jaar oud dus onze Jan is al hoogebejaard. Het is de vraag hoe lang hij het nog volhoudt en dan zou Emily alleen zijn. We gaan het zien.

Photo by Mario Mendez on Unsplash